Το μέσο κόστος ενός transaction στο δίκτυο του Bitcoin αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στα $3,92. Μια πολύ απότομη μείωση σε σχέση με την ανώτατη τιμή την οποία σημείωσε το διάσημο δίκτυο στις 21 Απριλίου του 2021, με την τότε τιμή να κοιτά τα $63.

Η τελευταία φορά που το κόστος συναλλαγής ήταν τόσο χαμηλά όσο σήμερα ήταν στις 23 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, σύμφωνα με το BitInfoCharts.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που το βλέπετε, το Bitcoin είχε ένα φαινομενικό έτος. Η αστρονομική  χρέωση του Απριλίου ήταν ασυνήθιστη στην 12ετή ιστορία του δικτύου. Η μόνη φορά που το Bitcoin είχε πλησιάσει ξανά τις υψηλές τιμές που καταγράφηκαν φέτος, ήταν στις 23 Δεκεμβρίου 2018, όταν η μέση χρέωση συναλλαγής ήταν $52,18.

 

Το Bitcoin έφτασε στις 14 Απριλίου στην υψηλότερη τιμή που έχει καταγράψει ποτέ, τις $64,3 χιλ.. Εκείνη την ημέρα, το μέσο τέλος συναλλαγής ήταν $29.  Μόλις μια εβδομάδα αργότερα, η τιμή του Bitcoin έπεσε στα 55.000 δολάρια καθώς σημείωσε ρεκόρ τελών συναλλαγής με περισσότερες από 130.000 συναλλαγές να μην έχουν επεξεργαστεί στο δίκτυο.

Τα υψηλά κόστη συναλλαγών τείνουν να σχετίζονται με αυξημένη δραστηριότητα στο δίκτο. Όταν πολλοί έτρεξαν για να μπουν στον κόσμο του Bitcoin, τα τέλη αυξήθηκαν επειδή ξεπέρασαν την προσφορά των miners. Και όταν οι επενδυτές έσπευσαν για την έξοδο, αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.