Τα περισσότερα smartphones της αγοράς, όπως θα διαπιστώσεις και εσύ ο ίδιος, έρχονται με χωρητικότητα μπαταρίας κοντά στα 3000mAh, που δεν είναι και τόσο μεγάλη για εκείνους τους χρήστες που συνηθίζουν να έχουν το smartphone τους για μεγάλο χρονικό διάστημα στο χέρι. Πόσο μάλλον, όταν οι συσκευές εξοπλίζονται με μεγάλες οθόνες και μάλιστα υψηλής ανάλυσης και με πανίσχυρα chipsets που καταναλώνουν αρκετή ενέργεια. Φαίνεται όμως, ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές, αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και αρχίζουν σταδιακά να εξοπλίζουν τα smartphones με μεγαλύτερες μπαταρίες.

Ίσως το καλύτερο παράδειγμα είναι η Huawei με αρκετές συσκευές να διαθέτουν μπαταρία 4000mAh, ενώ και η Samsung προσφέρει πλέον το Galaxy Note 9 με μεγαλύτερη μπαταρία από ότι η προηγούμενη γενιά.

Methodology: [battery life (min.) ÷ battery capacity (mAh)] × average battery capacity = normalized battery life

Σύμφωνα με το phonearena.com, πήραν τα αποτελέσματα από τα battery life tests που είχαν διεξάγει παλαιότερα (σε λεπτά) 21 αξιοσημείωτων συσκευών φετινών και περσινών μοντέλων σε δυο κατηγορίες. Συσκευές με QHD (1440p) και άνω και συσκευές κάτω από αυτήν την ανάλυση. Στη συνέχεια διαίρεσαν την διάρκεια μπαταρίας με την χωρητικότητα. Για κάθε συσκευή, το αποτέλεσμα αυτό (min/mAh) πολλαπλασιάζεται με την μέση χωρητικότητα όλων των smartphones της ομάδας. Να σημειώσουμε ότι η κατάταξη που θα δείτε παρακάτω, δεν απεικονίζει ποια συσκευή έχει την καλύτερη διάρκεια μπαταρίας, αλλά αντίθετα, ποια smartphones, είναι τα πιο αποδοτικά (power-efficient).

Συσκευές με QHD (1440p) ανάλυση και άνω

Συσκευές με μικρότερη ανάλυση από QHD (1440p)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.