Η Samsung εργάζεται για την προσθήκη ενός θερμόμετρου στην επερχόμενη σειρά Galaxy Watch 5, σύμφωνα με το ETNews. Αυτό θα είναι χρήσιμο για τον εντοπισμό πρώιμων σημείων του COVID-19 και άλλων ασθενειών που προκαλούν πυρετό, καθώς και για την παρακολούθηση των κύκλων ωορρηξίας.

Δεν θα είναι το πρώτο ρολόι με θερμόμετρο, αλλά μόνο ο εξοπλισμός ενός ρολογιού με τον αισθητήρα δεν αρκεί. Η θερμοκρασία του δέρματος του καρπού επηρεάζεται έντονα από εξωτερικούς παράγοντες όπως το ηλιακό φως, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ακριβή ανάγνωση.

Αυτός είναι ο λόγος που η Samsung και άλλες εταιρείες – όπως η Apple, απέφυγαν να συμπεριλάβουν τον αισθητήρα στα ρολόγια τους. Όμως, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η νοτικορεάτικη εταιρεία έχει λύσει το πρόβλημα και θα προχωρήσει στη χρήση του αισθητήρα.

Στην πραγματικότητα, η παρακολούθηση της θερμοκρασίας του σώματος μπορεί να είναι το εμπορικό χαρακτηριστικό και άλλων wearables της Samsung για φέτος, καθώς η εταιρεία φέρεται να δοκιμάζει ένα πρωτότυπο Galaxy Buds που μπορεί επίσης να μετρήσει τη θερμοκρασία.

Το πρωτότυπο χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα υπερύθρων για να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του τυμπάνου του χρήστη. Αντίστιχα, τα ρολόγια χρησιμοποιούν παρόμοιους αισθητήρες για να παρακολουθούν τη θερμοκρασία στο σημείο του καρπού.

Η σειρά Samsung Galaxy Watch 5 θα κάνει το ντεμπούτο της τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία της σειράς Watch 4 που λάνσαρε έναν αισθητήρα ηλεκτροκαρδιογραφήματος ως τη μεγάλη αναβάθμιση σε επίπεδο παρακολούθησης υγείας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.