Στο I/O η Google ανακοίνωσε ότι το Android 12 θα επιτρέψει το ξεκλείδωμα οχημάτων με τη χρήση μόνο ενός smartphone. Η υποστήριξη ψηφιακού κλειδιού για κλείδωμα/ξεκλείδωμα και εκκίνηση οχημάτων είναι πλέον διαθέσιμη για τις σειρές Pixel 6 και Samsung Galaxy S21.

Σε πρώτη φάση, το χαρακτηριστικό λειτουργεί μέσω σύνδεσης NFC και πρέπει να χτυπήσετε με τη συσκευή την πόρτα για να ξεκλειδώσετε το όχημα. Όμως, τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου του Android 12 έχουν σχεδιαστεί για να αξιοποιούν το Ultra-Wideband (UWB) σε νεότερες συσκευές και αυτοκίνητα, ώστε το τηλέφωνο να μπορεί να παραμείνει στην τσέπη του χρήστη. Δεν ξέρουμε πότε θα είναι διαθέσιμη η τελική υλοποίηση.

Τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου κυκλοφορούν αρχικά στα Google Pixel 6, Pixel 6 Pro και στα Samsung Galaxy S21, S21 Plus, και S21 Ultra για συμβατά οχήματα BMW του 2020 και του 2022.

Προς το παρόν, το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στα Pixel 6 series στην Ελλάδα και στις εξής χώρες: Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Νορβηγία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Κύπρος, Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Κύπρος, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιαπωνία, Καναδάς, Κορέα, Μαλαισία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Ταϊλάνδη , Ηνωμένες Πολιτείες, Κροατία, Μακάο, Ταϊβάν.

Για τα Samsung Galaxy S21 series η Google αναφέρει ότι σε πρώτη φάση τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου θα είναι διαθέσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Κορέα, στη Μεγάλη Βρετανία, στη Δανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, και στη Ισπανία.

Προς το παρόν, στη σειρά Pixel 6, μόνο το 6 Pro διαθέτει ένα Ultra-Wideband chip, το οποίο η Google υποστηρίζει ότι παρέχει “ακριβή εμβέλεια και προσανατολισμό στο χώρο”. Όμως, δεν ήταν “ενεργοποιημένο κατά την αρχική κυκλοφορία του προϊόντος” και δεν είναι ακόμη λειτουργικό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.