Ένα άρθρο της Wall Street Journal, καταχωνιασμένο σε κάποιο μέρος του διαδικτύου, περίμενε κάποιος να το βρει ξανά και να το φέρει στην επιφάνεια, κάνοντας τους σχετικούς παραλληλισμούς με το σήμερα. Αν και συζητά τα σύγχρονα προβλήματα και τις ανησυχίες της εποχής του, αν προσπαθήσετε να κάνετε μια εξαγωγή εκείνων των προβλημάτων και να τα εφαρμόσετε στο σήμερα, θα προβείτε σε μια πολύ ανησυχητική ανακάλυψη. Ό,τι τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και 22 χρόνια. Τα προβλήματα που μας απασχολούσαν το 1996 είναι βασικά ίδια με το 2018.

Oι ανησυχίες εντείνονταν όσον αφορά τη χρήση των cookies για marketing σκοπούς, αναφέρει ο προφητικός reporter της WSJ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητούσε backdoor access σε προσωπικά δεδομένα, διαβάζουμε σε άλλο σημείο. Είναι εκπληκτικό, το πως αυτά τα θέματα που απασχολούσαν το internet το 1996 είναι επίκαιρα μέχρι και σήμερα. Και όπως αποκάλυψε το σκάνδαλο του Facebook με την υπόθεση της Cambridge Analytica, πολλοί online χρήστες δεν είναι καλά πληροφορημένοι όσον αφορά ποιες προσωπικές τους πληροφορίες βρίσκονται στο internet. *(ακριβώς αυτό είχε γραφθεί και στο άρθρο του 1996).

Γράφθηκε πολύ πριν την εποχή του iPad, του iPhone, πριν καν υπάρξει Google, πριν η ζωή μας γεμίσει με οθόνες, κάμερες και με γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης στο internet. Την επόμενη φορά λοιπόν που μια εταιρεία θα επικαλεστεί άγνοια για αυτά τα θέματα και θα προσπαθήσει να υποστηρίξει ότι αντιμετωπίζει απρόβλεπτες και μοναδικές προκλήσεις, ας της δείξει κάποιος αυτό το άρθρο του 1996 της WSJ.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ: WSJ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.