Τα νέα Samsung Galaxy Z Fold 5 και Z Flip 5 είναι εδώ και ήδη τα δοκιμάζουμε στο Techmaniacs.gr. Οι διαφορές εμφανισιακά είναι μικρές όμως σημαντικές, αφού πλέον δεν έχουμε κενό μεταξύ της οθόνης, όταν αυτή διπλώνει, αλλά έχουμε και μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη στο Galaxy Z Flip 5. Όμως η Samsung φαίνεται να πειραματίστηκε αρκετά πριν αποφασίσει το τελικό σχεδιασμό των δύο συσκευών και αυτό φαίνεται σε ένα βίντεο με διαφορετικούς σχεδιασμούς για τις συσκευές.

Ο τεχνολογικός δημοσιογράφος Ray Wong, δημοσίευσε βίντεο με διαφορετικά πρωτότυπα των συσκευών της Samsung, από το αρχικό στάδιο της ανάπτυξης του σχεδιασμού των συσκευών. Στην ανάρτηση αναφέρει πως η εταιρία πειραματίστηκε και με διαφορετικές αναλογίες οθονών, στα 19.5:9, 21:9, 22:9, and 23:9.]

ΤΑ πρωτότυπα είναι τυπωμένα σε 3D εκτυπωτή για να δοκιμάσουν το κράτημα κατά την χρήση και φυσικά για να δουν την εμφάνιση των συσκευών, ώστε να βρουν το βέλτιστο.

Το Samsung Galaxy Z Fold 5, έρχεται με αναλογία 23.1:9 για την εξωτερική οθόνη, ενώ η εσωτερική οθόνη έχει αναλογίες 21.6:18.

Οι χρήστες έχουν χωριστεί στα δύο, με κάποιους να λατρεύουν αυτή την αναλογία και άλλους να μην αρέσκονται. Βέβαια το ότι η Samsung έχει ένα μερίδιο αγοράς στα αναδιπλούμενα, άνω του 90%, δείχνει πως η εταιρία κάτι κάνει καλά.

Στα βίντεο του Wong, βλέπουμε και τις CMF (Color, Material, Finish) για το Z Flip 5, με άκρως ελκυστικές επιλογές, οι οποίες μας άρεσαν όλες. Ακόμα και αυτές που είναι εντελώς διαφορετικές από το τελικό αποτέλεσμα, είναι εντυπωσιακές.

Η εταιρία για το Z Flip 5 πειραματίστηκε με γυαλιστερές και ματ επιφάνειες, αλλά και πολλά διαφορετικά χρώματα. Στα πρωτότυπα βλέπουμε προτάσεις με περισσότερες καμπύλες, που δυστυχώς δεν πέρασαν στο τελικό προϊόν.

Είναι κάθε φορά εντυπωσιακό να βλέπουμε τα στάδια ανάπτυξης των συσκευών, με το στάδιο του σχεδιασμού να είναι το πιο εντυπωσιακό. Σαν τελικοί χρήστες, σπάνια έχουμε κατανόηση στο τι έχει χρειαστεί για να φτάσουμε στο τελικό προϊόν και πόσα άτομα έχουν δουλέψει πάνω σε αυτό. Ποτέ δεν είναι τόσο απλό όσο φανταζόμαστε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.