Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που αποκαλύφθηκε ότι τα καλώδια USB-C επόμενης γενιάς θα διπλασιάσουν σχεδόν την ποσότητα ισχύος που μπορούν να μεταφέρουν στα 240W – αρκετή για να χρησιμοποιείς το ίδιο power brick για τη φόρτιση οποιασδήποτε συσκευής, εκτός από τους πιο ισχυρούς φορητούς υπολογιστές gaming.

Τώρα, τα πρώτα καλώδια USB-C 2.1 κάνουν την εμφάνιση τους με έως 240W ισχύος και έως 40Gbps ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων. Προέρχονται από έναν Ολλανδό κατασκευαστή που ονομάζεται Club3D, ο οποίος δεν πουλά καλώδια στον ιστότοπό του και δεν φαίνεται να είναι ακόμη σε απόθεμα σε καταστήματα λιανικής. Όχι ότι θα θέλατε απαραίτητα να αγοράσετε ένα – προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν ακόμη gadget και συσκευές οποιοδήποτε είδους σχεδιασμένες να χρησιμοποιούν τροφοδοσία USB-C 240W, ούτε φορτιστές USB-C 240W, επομένως αυτά τα καλώδια δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα έως ότου βγουν στην αγορά προϊόντα που θα εκμεταλλεύονται αυτή την ισχύ – γιατί αν έχεις συσκευές με μικρότερες απαιτήσεις, ποιος ο λόγος να χρησιμοποιείς τέτοιο καλώδιο.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Οι κατασκευαστές εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι να συνδυάζουν και να ταιριάζουν ποιες δυνατότητες θα λαμβάνουν οι καταναλωτές από ένα καλώδιο. Η Club3D όχι μόνο διαθέτει καλώδιο ενός μέτρου με 8K/60fps βίντεο, 40Gbps δεδομένα, και 240W ισχύ, αλλά έχει επίσης ένα καλώδιο δύο μέτρων με μόνο το μισό ρυθμό μετάδοσης δεδομένων.

Αν αυτό σε μερικούς φαίνεται εντάξει, τότε να πούμε ότι λανσάρει και ένα καλώδιο δύο μέτρων με ρυθμό μετάδοσης δεδομένων μόλις στα 480Mbps – αυτό είναι αντίστοιχο με τις ταχύτητες USB 2.0 και για κάποιον λόγο η εταιρεία αποφάσισε ότι είναι εντάξει να το προσφέρει σε ένα καλώδιο νέας γενιάς και να προσπαθεί να στο πουλήσει.

Ευτυχώς, φαίνεται ότι αυτά τα καλώδια θα κυκλοφορούν με τις απαραίτητες επισημάνσεις για να ενημερώνουν τους επίδοξους αγοραστές για το ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες τους. Τα βασικά δεδομένα λοιπόν είναι ότι φτάνουν σε μήκος τα 2 μέτρα και υποστηρίζουν 240W μέγιστη ισχύ και 40Gbps μέγιστο ρυθμό μετάδοσης δεδομένων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.