Μόλις πριν από λίγες ώρες η Google προέβη στα επίσημα αποκαλυπτήρια του Google Pixel 4A 5G και του Google Pixel 5, κάνοντάς τα τα πρώτα Pixel smartphones που έρχονται εξοπλισμένα με ultra wide φακούς. Η Google μοιράστηκε ορισμένα δείγματα από τα δυο τηλέφωνα, που δείχνουν με τον πιο σαφές τρόπο τις δυνατότητες των συσκευών, το Night Sight αλλά και των ultra wide καμερών.

Να σημειωθεί πάντως ότι η Google δεν αναφέρει συγκεκριμένα ποιες φωτογραφίες λήφθηκαν με το 4a 5G και ποιες με το Pixel 5. Ωστόσο, κρίνοντας από το γεγονός ότι έχουν παρόμοιες κάμερες και επεξεργαστές δεν υπάρχουν πολλές διαφορές. Πρώτον η Google αναφέρει ότι το Camera app στο Pixel 5 και Pixel 4a 5G έχει αναβαθμιστεί για να προσφέρει HDR+ με bracketing, που χρησιμοποιεί φωτογραφίες που έχουν ληφθεί σε υψηλότερα και χαμηλότερα επίπεδα exposure για να δημιουργήσει μια πιο επακριβή φωτογραφία με σωστό φωτισμό.

Πέρυσι, το Pixel 4 πήγε το Night Sight σε άλλο επίπεδο, με την εισαγωγή της λειτουργίας astrophotography, τη δυνατότητα δηλαδή να λάβεις φωτογραφίες των αστεριών τη νύχτα. Με τη διάθεση του Pixel 4a 5G και Pixel 5, το επόμενο βήμα προς τη βελτίωση του Night Sight έγινε με το να το κάνει να λειτουργεί χωρίς να χρειαστεί να πραγματοποιήσεις μετάβαση σε ένα dedicated mode, επιτρέποντάς του να λάβεις φωτογραφίες Night Sight με portrait blur.

Μαζί με το βελτιωμένο Night Sight, η Google μοιράστηκε και φωτογραφίες που δείχνουν τις επιδόσεις του πορτραίτου και Super Res Zoom. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας dedicated telephoto φακός, όπως στο Pixel 4, το Super Res Zoom κάνει το Pixel 5 ικανό να προβεί στη λήψη φωτογραφιών αντικειμένων σε απόσταση.

Unzoomed vs Super Res Zoom στο Google Pixel 5

Αν και τα περισσότερα χαρακτηριστικά θα έρθουν και σε παλαιότερες συσκευές, τα νέα Pixel διαθέτουν και ultrawide κάμερες. Η Google μοιράστηκε και ορισμένες φωτογραφίες με το τι μπορεί να κάνει ένας φακός 107° wide-angle.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.