Ο Snapdragon 8 Gen 2 είναι ένας από τους καλύτερους επεξεργαστές αυτή τη στιγμή στην αγορά και ήδη κυκλοφορούν οι πρώτες πληροφορίες για τον Snapdragon 8 Gen 4. Πιο συγκεκριμένα, ο Digital Chat Station αναφέρει  ότι ο Snapdragon 8 Gen 4 θα φέρει τον αριθμό μοντέλου SM87505 και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία Nuvia CPU.

Ο ίδιος σπεύδει επίσης να επισημάνει ότι ο νέος επεξεργαστής, που θα ανακοινωθεί στα τέλη του 2024 και θα βρεθεί στα smartphones του 2025 θα έχει 2+6 CPU core layout.

Η ίδια η Qualcomm είχε δώσει τις πρώτες πληροφορίες για την custom CPU τεχνολογία της στο Snapdragon Summit το 2022, αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικά ότι θα αποκαλείται Oryon. Η εταιρεία είχε σημειώσει ότι σκοπεύει να φέρει την εν λόγω τεχνολογία πρώτα στα PCs.

Εκείνο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το 2+6 CPU core layout, που εν ολίγοις σημαίνει ότι η Qualcom θα χρησιμοποιήσει και μεγάλους και μικρούς custom πυρήνες. Αν και ο Snapdrageon 8 Gen 3 θα μείνει στο τρέχον big/medium/little CPU layout, ο Snapdragon 8 Gen 4 Θα είναι η πρώτη φορά που η Qualcomm θα εγκαταλείψει την εν λόγω διάταξη πυρήνων που χρησιμοποιούσε από την εποχή του 2020 στον Snapdragon 865 και θα επιλέξει δυο μεγάλους και τέσσερις μικρούς CPU στο SoC της όπως κάνει και η Apple με τους επεξεργαστές του iPhone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.