Τα Samsung Galaxy S24 series ανακοινώθηκαν και είναι πραγματικά εντυπωσιακές συσκευές. Τώρα, με τις τελευταίες αναβαθμίσεις να έχουν φτάσει στις συσκευές, έχουμε καλύτερη εικόνα για τις επιδόσεις τους. Έτσι, μπορούμε πλέον να δούμε πως στέκεται ο Exynos 2400 απέναντι στον πανίσχυρο Snadragon 8 Gen 3 for Galaxy. Τα αποτελέσματα μας έδωσαν τα δημοφιλέστερα benchmarks, AnTuTu, Geekbench και φυσικά το 3DMark.

Οι συσκευές θα πάρουν και άλλα software updates τις επόμενες μέρες, οπότε ίσως δούμε και περαιτέρω βελτίωση στις επιδόσεις. Μην ξεχνάμε ότι η επίσημη κυκλοφορία τους ειναι στις 31 Ιανουαρίου. Όπως και να έχει, πλέον μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα για το τι μπορούν να κάνουν.

Geekbench 6

Στο Geekbench πήραμε πολύ δυνατά σκορ και από τα δύο chipsets, με ένα σχεδόν αμελητέο προβάδισμα στον Snapdragon 8 Gen 3. Οι μικρές διαφορές ήταν στο Single Core, αλλά και στο Multicore score. Τα πράγματα όμως άλλαξαν στο GPU test του Geekbench, όπου ο Exynos 2400 πέρασε μπροστά, πάλι με μικρή διαφορά.

AnTuTu

Στο AnTuTu, είχαμε ένα μικρό προβάδισμα για τον Snapdragon 8 Gen 3, αλλά αυτή η μικρή διαφορά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικατοπτριστεί σε πραγματικές συνθήκες χρήσης. Η διαφορά είναι της τάξεως των 150.000 πόντων περίπου, με τον Snapdragon 8 Gen 3 να φτάνει τους 1.769.496 πόντους.

Exynos 2400 και Snapdragon 8 Gen 3

3DMark

Τέλος, στο 3DMark και στο Solar Bay Test, που ελέγχει τις επιδόσεις σε Ray Tracing, περνάει πάλι μπροστά ο Exynos 2400, που κάνει χρήση της βασισμένης σε AMD RDNA 3 GPU, Xclipse 940. Και εδώ η διαφορά είναι μικρή, όμως το chip της Samsung έδειξε καλύτερη θερμική συμπεριφορά.

Ο Snapdragon 8 Gen 3 πέρασε ακραία μπροστά στο Wilf Life Extreme Stress Test, όμως με χειρότερη θερμική συμπεριφορά. Ακόμα και έτσι  όμως, το χαμηλότερό του σκορ ήταν καλύτερο από τα χαμηλότερα των συσκευών με τον Exynos. H διαφορές όμως παραμένουν μικρές, σε απόλυτα νούμερα.

Εμείς περιμένουμε και τα Galaxy S24 και Galaxy S24+ στα γραφεία μας, ώστε να ξεκινήσουμε τις δοκιμές μας για να διαπιστώσουμε μόνοι μας τις διαφορές στις επιδόσεις. Τα πρώτα δείγματα πάντως από την Samsung είναι πολύ θετικά και φαίνεται να έχει καταφέρει να φτάσει τις επιδόσεις που δίνει η Qualcomm με τον Snapdragon 8 Gen 3

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.