Τα τελευταία και πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία όσον αφορά την διάθεση smartphone συσκευών έγιναν πλέον επισήμως διαθέσιμα για το Q3 του 2018. Και ένα όνομα που δεν εμφανίζεται είναι αυτό της Google. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η Google πουλά smartphones από το 2010, αρχικά με απλή τοποθέτηση του λογοτύπου και την παραγγελία ενός συγκεκριμένου design Nexus από έναν τρίτο κατασκευαστή.

Στην συνέχεια ήρθαν τα Pixel, μια σειρά η οποία συμπεριελάμβανε πιο high end συσκευές, made by Google, τουλάχιστον για σκοπούς marketing. Δυστυχώς, τα Pixel 3 και Pixel 3XL απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι η Google δεν γνωρίζει πως να σχεδιάζει και να πουλά ένα τηλέφωνο, έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια. Και κάτι τέτοιο ήταν προφανές, πριν καν την παρουσίασή τους και τα Pixel Ultra ή Pixel Lite δεν θα έκαναν κάποια διαφορά. Και αυτοί είναι οι λόγοι.

Η Google απλά δεν καταλαβαίνει:

Όχι, η εγκοπή δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Google.

 

Και επειδή δεν υπάρχει το τέλειο τηλέφωνο, είναι αρκετά εντυπωσιακό ότι η Google κατάφερε να διαθέσει τρεις γενιές Pixel smartphones που κέρδισαν πολύ καλά σχόλια. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι το hardware εμπόδισε και τα έξι smartphones από το να θεωρηθούν ως το τέλειο τηλέφωνο. Στη περίπτωση των Pixel 3 και Pixel 3XL, το προβληματικό design θα μπορούσε να θεωρηθεί το νούμερο 1 πρόβλημα.

Μπορεί ένα Pixel Ultra με μηδενικά bezels να λάμβανε πολύ καλές κριτικές ακόμη και άριστες, αλλά ως προς την χρήση στη καθημερινή ζωή, η Google δεν γνωρίζει τίποτα όσον αφορά το τι ζητά ένας μέσος χρήστης. Vanilla software; Είναι κάτι που πολλοί επιζητούν. Μια σταθερή εμπειρία software που θα υπόσχεται γρήγορες επιδιορθώσεις των bugs.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα προβλήματα υπερθέρμανσης κατά τη διάρκεια της φόρτισης; Οι αποκαλούμενοι Android purists και οι hardcore οπαδοί της Google, θα διατυπώσουν την άποψη ότι τα προβλήματα του Pixel 3XL αλλά και του Pixel 3, λαμβάνουν περισσότερο αρνητική κάλυψη από τον τύπο σε σχέση με το Galaxy Note 9 για παράδειγμα. Και αυτό είναι εν μέρει αληθές, αλλά υπάρχει μια σειρά λόγων για τους οποίους συμβαίνει αυτό με τα Google smartphones. Πρώτον βρίσκονται σε ένα υψηλότερο standard σε σχέση με άλλες Android συσκευές όσον αφορά την σταθερότητα του software, επειδή αυτός ο συγκεκριμένος κατασκευαστής τυγχάνει να είναι επικεφαλής ολόκληρου του οικοσυστήματος.

Επιπλέον, η Google αποτελεί πρωτίστως μια εταιρεία λογισμικού και υπηρεσιών internet και ενώ ορισμένοι χρήστες θα συγχωρήσουν κάποια παραξενιά του hardware, δεν υπάρχει δικαιολογία στην τόσο κακή υλοποίηση του user interface του Pixel 3 και Pixel 3XL, που ακόμη και η χρήση της κάμερας μπορεί κάποιες φορές να μετατραπεί σε εφιάλτη. (πρόσφατα όποιος πήγαινε να χρησιμοποιήσει την κάμερα έβγαζε error).

Πριν η Google προβεί στη δημιουργία του bezelless smartphone χωρίς οπή, θα ήταν καλό να προσφέρει τα βασικά για μια high end συσκευή του σήμερα, σωστά. Εντάξει, η εκπληκτική κάμερα είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν μπορεί να είναι το μόνο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό μιας συσκευής των 999 δολαρίων. Πολλοί αισθάνονται ότι μια συσκευή με 4GB RAM για τα δεδομένα του σήμερα είναι ντροπή. Επιπλέον, η δικαιολόγηση του τόσου υψηλού price range $799 – $999, είναι λίγο δύσκολη, όταν σκεφθείς την απουσία ενός microSD slot ή ενός headphone jack, με την πλειοψηφία των Android fans να το θεωρούν ως ένα σημαντικό feature.

Ας σκεφθούμε και το άλλο. Πόσο πιστεύετε ότι θα χρεώσει η Google για ένα μικρότερο Google Pixel 3, ας πούμε το Pixel 3 Lite με Snapdragon 670; 600 δολάρια; Κάπου εκεί. Σε αυτά τα χρήματα, μπορείς να πάρεις το OnePlus 6.

Η ιδέα του Fuchsia OS πλανάται εδώ και αρκετό καιρό, σαν ένας πιθανός αντικαταστάτης του Android. Γιατί όμως να θέλεις να αντικαταστήσεις το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο με κάτι άλλο. Εξαιτίας του προβλήματος κατακερματισμού που έχει φύγει εκτός ελέγχου; Και το Treble δεν θα σώσει την κατάσταση. Και δεν θα την σώσει επειδή οι χρήστες δεν θέλουν μόνο πιο γρήγορες ενημερώσεις, θέλουν καλύτερες ενημερώσεις. Θέλουν software το οποίο θα τους προσφέρει επιδιορθώσεις εντός ημερών όχι μηνών. Αντί να πληρώνεις τον Eminem εκατομμύρια για διαφημίσεις που δεν μεταφράζονται σε δυνατές πωλήσεις, καλύτερα προσπάθησε να εστιάσεις στην επιδιόρθωση των bugs εντός σύντομου χρονικού διαστήματος και με συνέπεια. Και αντί να βγάζεις διαφημίσεις με τις οποίες την μπαίνεις στους χρήστες άλλων smartphones που δεν θα δείξουν κανένα ενδιαφέρον να δουν, προσέλαβε περισσότερα ταλέντα που θα κάνουν το επόμενο smartphone σου να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των χρηστών.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.