Μια συμβουλή που αναφέρουν ορισμένοι φωτογράφοι smartphone είναι να τραβάτε φωτογραφίες ανθρώπων με το τηλέφωνό σας ανάποδα. Έχουμε δοκιμάσει αυτή την τακτική λήψης και το αποτέλεσμα είναι σχετικά καλύτερο. Όμως, είναι λίγο άβολο να γυρνάς το τηλέφωνο ανάποδα κάθε φορά που θες να πάρεις ανεστραμμένες λήψεις.

Αποδεικνύεται ότι η Samsung φροντίζει για να κάνει πιο εύκολο τη χρήσης αυτής της πρακτικής με μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή Galaxy Enhance-X. Η εταιρεία αποκάλυψε την προσθήκη μιας λειτουργίας “μετατόπισης της κάμερας” στο φόρουμ της, στην κορεατική γλώσσα, πριν από λίγες ημέρες.

Αυτή η λειτουργία χωρίζεται σε τρεις λειτουργίες, ξεκινώντας με την αυτόνομη εναλλαγή “μετατόπιση κάμερας” που κάνει αυτόματα μια φωτογραφία να μοιάζει σαν να τραβήχτηκε με ένα τηλέφωνο που το κρατούσαν ανάποδα. Αυτό ουσιαστικά “χαμηλώνει” το ύψος της κάμερας και προσαρμόζει ανάλογα την παραμόρφωση του θέματος.

Galaxy Enhance-X 2024 Tilt

Θέλετε περισσότερο έλεγχο; Τότε μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε χειροκίνητα το “ύψος” της κάμερας σε ένα από τα τρία επίπεδα – χαμηλό, μεσαίο, υψηλό. Η εφαρμογή Galaxy Enhance-X ενημερώνει συγκεκριμένα τους χρήστες ότι η μείωση του ύψους έχει ως αποτέλεσμα μακρύτερα πόδια και μικρότερο κεφάλι. Αυξήστε το ύψος και θα έχετε έναν μακρύτερο κορμό και ένα “πιο νεανικό” πρόσωπο.

Τέλος, η Samsung αναφέρει ότι μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο “κλίση” για να ρυθμίσετε χειροκίνητα την κλίση της κάμερας – με διαθέσιμα έως και 10 επίπεδα ρύθμισης. Ένας συντονιστής στην κορεατική κοινότητα της Samsung σημείωσε ότι η παραπάνω εικόνα τραβήχτηκε μόνο με ένα επίπεδο ρύθμισης του ύψους. Αλλά μπορείτε επίσης να συνδυάσετε αυτές τις δύο ρυθμίσεις.

Δοκιμάσαμε τη λειτουργία σε ένα Galaxy S24 Ultra και όσοι περιμένουν τεράστια αλλαγή μπορεί να απογοητευτούν. Οι εικόνες που εξάγονται διαθέτουν μικρές αλλαγές που θυμίζουν φίλτρα ομορφιάς και όχι μεταμορφωτικά εφέ. Αλλά η σύγκριση των εικόνων παρακάτω μας δίνει μια καλή ιδέα για το τι να περιμένετε όταν κάνετε προσαρμογές ύψους.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στην εφαρμογή Galaxy Enhance-X για τη σειρά Galaxy S24 αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχουν καλά νέα για τους κατόχους παλαιότερων τηλεφώνων Galaxy. Η Samsung λέει ότι αυτή η λειτουργία μετατόπισης της ανάποδης κάμερας θα είναι διαθέσιμη στα Galaxy Tab S8 και νεότερα, Galaxy M33 και νεότερα, Galaxy M53 και νεότερα, Galaxy A33 και νεότερα, Galaxy A53 και νεότερα (συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου A55), Galaxy Z Flip 3 και νεότερα, Galaxy Z Fold 3 και νεότερα, Galaxy S21 FE (και πιθανώς το S23 FE) και τη σειρά Galaxy S21 και νεότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.