Οι κάμερες έχουν σιγά σιγά αποτελέσει το πιο σημαντικό κομμάτι του σύγχρονου smartphone και ακόμη και ένα budget smartphone μπορεί να λάβει εξαιρετικές φωτογραφίες. Αλλά η κατάσταση αλλάζει εντελώς τη νύχτα, όπου ακόμη και ένα flagship smartphone μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες. Τα περισσότερα σύγχρονα κινητά έχουν δει την νυχτερινή τους φωτογραφία να απογειώνεται χάρη στα dedicated Night Modes, ένα feature που πλέον τόσο τα iPhone 11 όσο και τα iPhone 11 Pro το έχουν.

Σύμφωνα με την Apple, αυτό που επιτρέπει το Night Mode είναι η νέα  “wide” κάμερα των iPhones. Αναφερόμαστε στην κύρια κάμερα και δεν θα πρέπει να την συγχέουμε την ultra wide camera. Όπως συνήθως, η Apple δεν μίλησε πολύ για τις τεχνικές λεπτομέρειες της νέας κύριας κάμερας, ανέφερε όμως τα εξής:

Με το iPhone 11 και iPhone 11 Pro, ένας νέος Wide αισθητήρας κάμερας λειτουργεί με το “έξυπνο” software και το A13 Bionic για να σου επιτρέψει αυτό που δεν ήταν εφικτό μέχρι σήμερα στο iPhone. Όμορφες, λεπτομερείς φωτογραφίες σε εξαιρετικά χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Όταν πιέζεις το shutter button, η κάμερα πλέον λαμβάνει πολλές φωτογραφίες την ίδια στιγμή που το optical image stabilization σταθεροποιεί τους φακούς. Έπειτα, αναλαμβάνει δράση το software. Ευθυγραμμίζει τις φωτογραφίες για να διορθώσει τη κίνηση. Απορρίπτει τα sections που είναι πολύ θολά και τονίζει τα πιο ευκρινή. Προσαρμόζει την αντίθεση, ώστε τα πάντα να είναι σε ισορροπία, βελτιώνει τα χρώματα ώστε να φαίνονται φυσικά. Και τέλος εξαλείφει τον θόρυβο και βελτιώνει τις λεπτομέρειες για να σου δώσει την τελική εικόνα.

Στη πράξη, είναι όπως ακριβώς λειτουργεί και σε όλα τα υπόλοιπα τηλέφωνα. Επομένως, δεν φαντάζει ως κάτι που δεν μπορεί να γίνει στο iPhone X ή στο iPhone XS σου. Γιατί όμως δεν έρχεται σε παλαιότερες συσκευές;

Η 1η θεωρία λέει ότι η Apple δεν μπορεί να κάνει κάτι, επειδή δεν έχουν το hardware που απαιτείται. Τη νέα wide angle camera και το A13 SoC. Θα μπορούσε να εργαστεί σε software λύση αποκλειστικά και ίσως δοκιμές να έδειξαν ότι δεν προσφέρει καλά αποτελέσματα και ως εκ τούτου το εγκατέλειψε σαν σχέδιο. Πάντως αρκετοί χρήστες θα ήθελαν έστω και μια software λύση για το παλαιότερο iPhone τους. Άλλες πάλι κακές γλώσσες θα πουν πως το κάνει για λόγους αναβάθμισης στα νεώτερα μοντέλα της.

Σε κάθε περίπτωση το Night Mode δεν έρχεται σε παλαιότερες συσκευές και μάλλον θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.