Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλείται να βάλει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αντικατάσταση του εξοπλισμού της Huawei και της ZTE από τα αμερικανικά δίκτυα, με το κόστος να παρουσιάζει σημαντική αύξηση τους τελευταίους μήνες, βασικά να εκτοξεύεται.

Την προηγούμενη Παρασκευή, η πρόεδρος της FCC, Jessica Rosenworcel δήλωσε στο Κογκρέσο ότι οι πάροχοι είχαν υποβάλει αίτηση για να αποζημιωθούν με 5.6 δισεκατομμύρια δολάρια για το ξήλωμα και την αντικατάσταση του εξοπλισμού που κρίθηκε ανασφαλής από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η FCC εκτίμησε ότι η προσπάθεια θα κόστιζε 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια και τον Δεκέμβριο του 2020 το Κογκρέσο ενέκρινε πακέτο ύψους 1.9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προσπάθεια.

Το Supply Chain Reimbursement Program, τέθηκε σε εφαρμογή αφού οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τους παρόχους που υλοποιούσαν την ανάπτυξη των δικτύων 5G με εξοπλισμό από κινεζικές εταιρείες, όπως η Huawei.

Η FCC είχε δηλώσει, ότι η ZTE και η Huawei αποτελούσαν κινδύνους για την εθνική ασφάλεια, μπλοκάροντας τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες από το να αγοράζουν εξοπλισμό από αυτές. Ωστόσο όμως, πολλοί είχαν ήδη αγοράσει και εγκαταστήσει εξοπλισμό από τους εν λόγω κατασκευαστές, ενώ και οι μικρότερες εταιρείες ισχυρίστηκαν ότι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν το κόστος αντικατάστασης, πόσο μάλλον όταν το κύριο πλεονέκτημα ήταν το χαμηλό κόστος του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ναι μια τριχα απο τα @@ της κυβέρνησης…1000 φορες να ξεφορτωθούν τον ρουφιάνο κινέζο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.