Η κινέζικη εταιρεία έχει ρίξει το βάρος του R&D στις κάμερες για να βελτιώσει τα flagships της και σε αυτό το κομμάτι. Κυκλοφορούν διάφορες φήμες για κάμερες της Leica, περισκοπικούς τηλεφακούς, και άλλα, στα OnePlus 9, αλλά σήμερα διαψεύθηκε η μία από αυτές.

Ο γνωστός leaker των συσκευών της εταιρείας Max Jambor απάντησε στους χρήστες που ρωτάνε συνέχεια για το αν τα επερχόμενα flagships της OnePlus θα έχουν περισκοπική κάμερα, και προς απογοήτευση αρκετών είπε ότι κανένα από τα μοντέλα δεν θα έχει τέτοιο φακό.

Μπορεί ο Max Jambor να απογοήτευσε το κοινό με τα νέα που δημοσίευσε, αλλά το XDA Developers ήρθε για να ισορροπήσει τη ζυγαριά με μερικές πληροφορίες που βρήκε ο χρήστης Lossyx στο OnePlus Camera app.

Σύμφωνα με τον χρήστη αυτό, τα OnePlus 9 παίζει να έχουν μερικές ψαγμένες λειτουργίες κάμερας. Το Tilt-shift ένα mode που χρησιμοποιεί μία τεχνική που κάνει τη σκηνή που τραβάει ο χρήστης να φαίνεται πολύ μικρότερη από ότι είναι.

Η εταιρεία πρόσθεσε και ειδική λειτουργία για φωτογραφίες αστεριών και τα λοιπά. Όταν τραβάς αντικείμενα όπως ο ήλιος δημιουργείται ένα κυκλικό άστρο, το εφέ αυτό λέγεται Stardust, όπως και το νέο mode που πρόσθεσε η εταιρεία στο camera app.

Μπορεί όπως είπε ο Max Jambor τα OnePlus 9 να μην έχουν περισκοπική κάμερα, αλλά η εταιρεία προσφέρει μία εναλλακτική για όσους θέλουν να τραβάνε καθαρές φωτογραφίες στον νυχτερινό ουρανό. το Moon mode προσφέρει διάφορα φίλτρα προσαρμογής του χρώματος της Σελήνης.

Η εφαρμογή κάμερας της OnePlus έχει ήδη time-lapse mode, αλλά στο μέλλον θα προσφέρει και Hyperlapse που προσθέτει κίνηση στις μεγάλες αποστάσεις. Και το θέμα κλείνει με το Focus Peaking μάλλον είναι μία λειτουργία που βρίσκουμε σε πολλές mirrorless κάμερες και τονίζει εστιασμένες περιοχές στην προεπισκόπηση.

Κανένα από όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμο σε κάποιο από τα smartphones που ήδη έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία – τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα στοιχεία. Φαίνεται ότι τα έχει σχεδιάσει και τα φιλάει για τα επερχόμενα OnePlus 9 και 9 Pro, αλλά όχι για το 9 Lite ή 9 SE που ίσως κυκλοφορήσει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.