Η τέταρτη γενιά των μεγαλύτερων φορητών υπολογιστών της σειράς ThinkPad L της Lenovo έκανε το ντεμπούτο της στην MWC 2023 με σύγχρονους επεξεργαστές τόσο της Intel όσο και της AMD. Και οι δύο επιλογές διατίθενται σε σχετικά ελαφριά, οικονομικά αποδοτικά πακέτα – αν και τα νέα L14 και L15 έχουν κάνει κάποιους πιθανούς συμβιβασμούς για να επιτύχουν τις ελκυστικές τιμές εκκίνησης.

Η Lenovo έχει παρουσιάσει μερικά ThinkPad υψηλών προδιαγραφών, ωστόσο, η ελαφρώς λιγότερο premium σειρά L προορίζεται για τους πιο απαιτητικούς επιχειρηματικούς πελάτες. Τα μηχανήματα του 2023 θα διατίθενται με έως και 64GB μνήμης RAM DDR4, έως και 2TB SSD, μπαταρίες έως και 63Whr και έως και FHD/IR webcams ανεξαρτήτως μεγέθους.

Ομοίως, τόσο το L15 όσο και το L14 Gen 4 θα διατηρήσουν τη μονή θύρα ήχου, τις δύο θύρες USB 3.2 Gen 1 Type-A, την HDMI 2.0b, την Ethernet, και την υποδοχή microSD των παλαιότερων μοντέλων.

Ωστόσο, ενώ μία από τις θύρες Type-C στα μοντέλα L14 και L15 Gen 4 (Intel) θα είναι Thunderbolt 4, χάρη στους νέους επεξεργαστές 13th Gen, τα αντίστοιχα μοντέλα AMD δεν λαμβάνουν παρόμοια αγάπη, ακόμη και με το ενημερωμένο Ryzen 7xxxn. Ως εκ τούτου, και οι δύο υποδοχές type-C στα μοντέλα L14 και L15 Gen 4 (AMD) θα είναι USB 3.2 Gen 2.

Από την άλλη, όλα αυτά τα νέα ThinkPad έχουν Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.1, και επιλογές με δυνατότητα 4G/LTE. Επίσης, και τα δύο έχουν entry-level HD TN ως επιλογή οθόνης, προφανώς για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Επιπλέον, αυτά τα πάνελ έχουν μέγιστη φωτεινότητα 200 nits, αν και αυτή αυξάνεται στα 300 nits στην επιλογή με IPS FHD με αφή.

Υπάρχει μια τελική επιλογή χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας FHD έως 400-nit, αν και είναι αποκλειστικά διαθέσιμη για το L14 Gen 4. Αυτός, λοιπόν, είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο είναι και η ακριβότερη επιλογή με τιμή εκκίνησης τα 775 ευρώ, ενώ το νέο L15 ξεκινά από τα 755 ευρώ. Η σειρά ThinkPad L Gen 4 θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Μάιο του 2023.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.