6 μήνες αναμονής έμειναν μέχρι η Apple να ανακοινώσει τη σειρά iPhone 15 ωστόσο ήδη γνωρίζουμε πολλά για την εν λόγω οικογένεια, όπως για το νέο είδος πλήκτρων που θα διαθέτει. Ειδικότερα, νεότερες πληροφορίες ρίχνουν περισσότερο φως όσον αφορά τα νέα solid-state ( ή capacitive) buttons.

Τα αποκαλούμενα solid state buttons είναι πλήκτρα, που όταν πιέζονται δεν πηγαίνουν προς τα μέσα. Η Apple θα επιλέξει τα capacitive buttons έναντι των μηχανικών για λόγους που έχουν να κάνουν με το durability των συσκευών. Ένα μηχανικό πλήκτρο, χρειάζεται χώρο μόλις πιεστεί. Αυτός ο χώρος δρα ως αδύναμο σημείο στη συνολική κατασκευή. Αν η Apple απαλλαχθεί από τον χώρο αυτό, αφενός θα δημιουργηθεί περισσότερο ελεύθερος χώρος εντός του smartphone και θα το καταστήσει και πιο ομοιογενές.

Εντός των νέων πλήκτρων θα υπάρξει ένας micro-processor που θα αναλάβει διάφορες διεργασίες, μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα αντίληψης των πιέσεων, ακόμη και των πιέσεων τύπου 3D Touch όταν το τηλέφωνο είναι νεκρό ή απενεργοποιημένο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.