Εδώ και αρκετό καιρό όλο και περισσότεροι χρήστες ζητούν από τους developers να φέρουν ένα Dark Mode ή Night Mode στις εφαρμογές τους. Πολλοί έχουν ικανοποιήσει αυτήν την επιθυμία, αλλά ακόμη και τώρα δεν έχουμε δει ένα dark mode σε επίπεδο συστήματος τόσο από την Apple όσο και από την Google.

Κάτι τέτοιο όμως αλλάζει με την έλευση του iOS 13 και του Android 9 Pie, αλλά γιατί άργησαν τόσο πολύ να διαθέσουν ένα τέτοιο χαρακτηριστικό;. Ο κύριος λόγος μιας τέτοιας εξέλιξης είναι ίσως η διαθεσιμότητα των OLED οθονών οι οποίες μπορεί μεν να βρίσκονται εδώ και καιρό στην αγορά, αλλά τώρα έχουν γίνει μια defacto κανονικότητα, ακόμη και στις μεσαίου κόστους συσκευές. Ένα dedicated Dark Mode έχει πλεονεκτήματα μόνο σε μια OLED οθόνη, όπου τα pixels δεν φωτίζονται, ενώ των LCDs φωτίζονται ακόμη και όταν παρουσιάζονται μαύρα χρώματα.

Πλέον, καθώς η Apple και η Google έχουν διαθέσει συσκευές με OLED panels, και οι δυο εταιρείες αποφάσισαν να αφιερώσουν χρόνο για την ανάπτυξη ενός system wide dark mode. Οι εικόνες παρουσιάζουν πως θα μοιάζει ένα dark mode στο iPhone σου στο iOS 13. Δεδομένου πόσες πολλές φορές οι άνθρωποι κοιτούν τη συσκευή τους την ημέρα, η προσθήκη είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη για τους λόγους που αναφέρθηκαν.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple είχε διαθέσει ένα dark mode στο macOS Mojave edition και θα μιμηθεί σίγουρα την ιδέα στην επόμενη έκδοση του iOS. Το iOS 13 καταφθάνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μαζί με τα νέα iPhones.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.