Τα νέα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max που μόλις ανακοινώθηκαν είναι μεγαλύτερα, έχουν μεγαλύτερο βάρος και έχουν μεγαλύτερο πάχος σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, κάτι που αντιτίθεται με την συνήθη τάση της Apple η οποία προσπαθεί να διαθέσει πιο λεπτά και πιο ελαφριά τηλέφωνα. Ωστόσο, όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο, καθώς υπόσχονται καλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με τα iPhone XS και iPhone XS Max: τέσσερις ώρες στο μικρότερο μοντέλο και πέντε ώρες στο μεγαλύτερο. Για πολλά χρόνια, ο κόσμος αναρωτιόταν  γιατί οι εταιρείες δεν κάνουν τα τηλέφωνα λίγο μεγαλύτερα και με μεγαλύτερο βάρος για να προσφέρουν καλύτερη αυτονομία μπαταρίας. Και με το iPhone 11 Pro , η Apple φαίνεται ότι υπακούει στις απαιτήσεις.

Ας δούμε τι έκανε η Apple στο πρόσφατο παρελθόν, μερικά τελευταία upgrades της Apple στην αυτονομία ήταν με το iPhone 7 που προσφέρει κατά 2 ώρες καλύτερη διάρκεια σε σχέση με το iPhone 6s, το iPhone XS και XS Max που προσφέρουν κατά μισή και μιαμιση ώρα καλύτερα μπαταρία από το X. Αντί να βελτιώσει απλά κάπως την αυτονομία όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν, πλέον η Apple προσφέρει το καλύτερο battery life update σε μέγεθος συσκευής που είναι σχεδόν το ίδιο σαν της σειράς XS. Είναι μια κίνηση που την έχουμε δει και στο παρελθόν. Τα περσινά XS τηλέφωνα ωχριούσαν σε σχέση με τα iPhone XR, που είναι ίσως το καλύτερο σε μπαταρία τηλέφωνο που έκανε η Apple.

Το βελτιωμένο efficiency μαζί με την μεγαλύτερη μπαταρία, είναι η συνταγή για καλύτερη αυτονομία και με τα iPhone 11 Pro η Apple φαίνεται ότι εφαρμόζει το μάθημα που πήρε αντίστροφα πλέον. Τα νέα iPhone 11 Pro έχουν σχεδόν το ίδιο βάρος και πάχος με το απλό 11 – το μικρότερο iPhone 11 Pro έχει κατά 6.67% μεγαλύτερο πάχος και μεγαλύτερος βάρος σε σχέση με το XS-, λόγω μεγαλύτερων μπαταριών στα νέα μοντέλα. Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο μεγαλύτερες είναι οι μπαταρίες στα νέα iPhones τουλάχιστον μέχρι κάποιος να τα αποσυναρμολογήσει.

H Apple η ίδια επισημαίνει πάντωςw, ότι η βελτίωση των μπαταριών είναι μόνο μια πλευρά της ιστορίας. Η εταιρεία επισημαίνει ότι οι νέες οθόνες στο iPhone 11 Pro καταναλώνουν ως και 15% λιγότερη ενέργεια και ότι το iO 13 έχει σχεδιαστεί να τρέχει πιο efficiently στα νέα τηλέφωνα. Υπάρχει επίσης μια νέα custom-designed power management unit (PMU) που η Apple λέει ότι βελτιώνει και αυτή με τη σειρά της τη διάρκεια μπαταρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.