Για πέντε συνεχόμενα έτη και με τις τιμές των GPUs να είχαν πάει τρομερά ψηλά, η Nvidia GTX 1060, ήταν η πιο δημοφιλής κάρτα γραφικών μέχρι και το 2022. Τώρα η AMD θα φτάσει τις επιδόσεις της με τα νέα ενσωματωμένα γραφικά στους νέους επεξεργαστές της.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, τα νέα APUs της AMD και συγκεκριμένα ο Ryzen 5 8600G, μας δίνουν μια καλή ιδέα για το τι μπορεί να κάνει στο κομμάτι των γραφικών. Πρόσφατα διέρρευσαν αποτελέσματα του Geekbench, που εκτός από το σκορ μας δίνει και πληροφορίες για τους επερχόμενους επεξεργαστές.

Ο Ryzen 5 8600G, θα έρθει με ενδωματωμένη μια Radeon 760Μ, χρονισμένη στα 2.8GHz. με 8 πυρήνες και 512 GPU shader cores. Μαζί έχουμε και 16GB DDR5-6000 μνήμης. Τα αποτελέσματα που έφερε ήταν 30.770 στο Vulkan Benchmark και 24.843 στο OpenCL.

Αυτά τα αποτελέσματα, είναι παρόμοια με αυτά της GTX 1060, όμως τα πετυχαίνει με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος. Μπορεί να Nvidia GTX 1060 να είναι σχεδόν 7 ετών GPU, όμως μπορεί ακόμα να σηκώσει τα περισσότερα παιχνίδια, σε 1080p με 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Επειδή έχουμε αυτή την GPU στο Techmaniacs, πρόσφατα τρέξαμε το Baldur’s Gate 3, σε Ultra ρυθμίσεις, με ανάλυση 5120×1440, πετυχαίνοντας ικανοποιητικό fps count, για ένα παιχνίδι που δεν βασίζεται στην ταχύτητα. Σε 1080p τρέχουμε τα περισσότερα παιχνίδια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή σε mid to high ρυθμίσεις.

Αν η AMD καταφέρει να μας δώσει μια GPU, ενσωματωμένη στον Ryzen 5 8600G, με τόσο δυνατές επιδόσεις, θα καταφέρει να προσφέρει ένα τρομερό value for money για τον μέσω gamer, που δεν έχει τις επικές απαιτήσεις από τα παιχνίδια του, όμως θέλει να παίζει αξιοπρεπώς, ενώ του δίνει και την επιλογή για τοποθέτηση μιας ξεχωριστής GPU στο μέλλον, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει κάτι από το σύστημά του.

Η λίστα αναφοράς επιβεβαιώνει επίσης ότι το επερχόμενο Ryzen 5 8600G μπορεί να διαθέτει έξι πυρήνες, 12 threads και ένα boost clock 4,996 GHz. Αυτή είναι σχεδόν η ίδια διαμόρφωση με το Ryzen 5 7600, με τη μόνη διαφορά να είναι η χαμηλότερη ταχύτητα χρονισμού σε boost.

Αναμένεται επίσης ο Ryzen 7 8700G να έρθει με ενσωμάτωμένη μια Raden 780M, που προσφέρει 50% μεγαλύτερες επιδόσεις από την Raden 760Μ του Ryzen 5 8600G.

Αν και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε σίγουρα την ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων επεξεργαστών, η Gigabyte διέρρευσε πως πιθανότατα θα τους δούμε στα τέλη Ιανουαρίου 2024, που είναι πολύ κοντά. Με την CES να πλησιάζει, είναι πού πιθανό να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις και εκεί, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.