Όλοι θέλουμε πιο γρήγορες ενημερώσεις στην Android συσκευή μας και είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες, μαζί με την καλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Πριν αναφερθούμε σε κάποια tips, καλό είναι να κάνουμε μια σύντομη αναφορά στο πως λειτουργούν τα Android updates. Όταν ξεκινά το ντεμπούτο της, η τελευταία έκδοση του Android για ένα Pixel smartphone για παράδειγμα, μετά από 24-48 ώρες η υιοθέτησή του αγγίζει μόλις το 1%.

Ο λόγος πίσω από μια τέτοια εξέλιξη είναι απλός. Η ενημέρωση διατίθεται σε φάσεις, έτσι ώστε αν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα, να αναλυθεί και να αντιμετωπιστεί, πριν συνεχίσει να διατίθεται σε περισσότερες Android συσκευές. Η όλη διαδικασία μπορεί να χρειαστεί μερικές εβδομάδες να ολοκληρωθεί και αν η συσκευή σου δεν λάβει updates κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, αυτό που μένει να κάνεις είναι να περιμένεις για την επόμενη. Η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική, όταν αφορά άλλα brands ή branded συσκευές, επειδή το update πρέπει να υποστεί περαιτέρω αλλαγές και optimizations, ανάλογα το interface, τα apps και τα features πριν διατεθεί στο κοινό, ενώ τέλος, εξαρτάται και από την χώρα στην οποία βρίσκεται.

Μπορεί να έχεις προσπαθήσει να εξαναγκάσεις να γίνονται update στη συσκευή σου πιο γρήγορα, με το συστηματικό resetting των δεδομένων του Google Services Framework. Ωστόσο, όπως εξηγεί στέλεχος της Google, κάτι τέτοιο είναι μάταιο να το κάνεις. Διαγράφοντας τα δεδομένα, δεν θα σε κάνει να εμφανιστείς στην κορυφή της λίστας των συσκευών που περιμένουν να αναβαθμιστούν, αντίθετα προκαλεί προβλήματα στη συμπεριφορά μερικών εφαρμογών.

Άφησε τα πράγματα όπως είναι και μην προβαίνεις σε εκκαθάριση των δεδομένων, καθώς μόνο επιβραδύνεις τη διαδικασία διαγράφοντας τα δεδομένα, καθώς σου γίνεται assigned ένα νέο Google ID, τοποθετώντας τη συσκευή σου στο τέλος της λίστας αναμονής. Ένας ακόμη μύθος είναι η λανθασμένη αντίληψη ότι το να κάνεις ένα factory reset στη συσκευή όταν ένα update πλησιάζει, αυτόματα θα σε κάνει να λάβεις πιο γρήγορα την ενημέρωση.

Τις Android One συσκευές τις γνωρίζεις. Είναι αυτές οι οποίες ενημερώνονται ταχύτερα από τις άλλες. Μπορείς να επιλέξεις μια τέτοια συσκευή αν σε ενδιαφέρουν οι ενημερώσεις, ή ένα Pixel. Και ας υπενθυμίσουμε και την πικρή αλήθεια. Μόνο οι κορυφαίες και οι πιο ακριβές συσκευές, εγγυώνται τις τελευταίες και πιο πρόσφατες ενημερώσεις του Android. Πολλές low end συσκευές, καθώς και tablets αφήνονται στη μοίρα τους. Και κάτι ακόμη, συσκευές παρόχων έχουν ένα πρόσθετο επίπεδο δυσκολίας στη λήψη ενημερώσεων. Και αυτό γιατί χρειάζεται ο πάροχος να ενσωματώσει τα δικά του apps, system settings και λειτουργίες.

Με πληροφορίες από androidpit

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Τα μυστικά των πιο γρήγορων ενημερώσεων στο Android” γράφεις αυτόν τον τίτλο όμως δεν έχει καμία σχέση νέα αυτά που γράφεις…

  2. Τα update φτιάχτηκαν από τις εταιρίες για να… Βγάζουν χρήματα! Σε κάθε, μα σε κάθε update, κάτι φτιάχνουν, αλλά και κάτι χαλάνε, για να στο διορθώσουν στο επόμενο update, έως ότου σταματήσει η υποστήριξη της συσκευής για update, όπου και θα μείνει για πάντα με bugs εάν δεν βάλεις “χέρι”, και τότε θα πεις ότι “πάλιωσε” η συσκευή σου και ήρθε η ώρα να πάρεις άλλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.