Στις μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη οι αστροναύτες θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν τα πρώτα φυτά στη σεληνιακή επιφάνεια. Όμως, η παραγωγή σεληνιακού εδάφους φιλικό προς αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Ωστόσο, οι επιστήμονες θεωρούν ότι η τοποθέτηση γήινων μικροβίων στο σεληνιακό έδαφος θα μπορούσε να κάνει το έδαφος πιο φιλικό προς αυτά.

Τα μικρόβια στον πλανήτη μας, βοήθησαν ώστε να γίνει πιο κατοικήσιμος με την πάροδο των ετών. Κάτι τέτοιο θα δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά σεληνιακά θερμοκήπια, επιτρέποντας σε μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη, όπως η Artemis III, να δημιουργήσουν χώρους καλλιέργειας. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία βιώσιμων σεληνιακών βάσεων, κάτι που η NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες ελπίζουν να κάνουν μέσα στα επόμενα 50 με 60 χρόνια

Μια νέα μελέτη δηλαδή, συμβάλλει στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τα μικρόβια στο να καταστήσουν το έδαφος στη Σελήνη πιο κατοικήσιμο για τα φυτά. Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε σεληνιακό χώμα στο εργαστήριο, έδειξαν ότι τα φυτά που καλλιεργήθηκαν με τρία είδη βακτηρίων είχαν μακρύτερες ρίζες σε σχέση με εκείνα που αναπτύχθηκαν σε κανονικό σεληνιακό έδαφος χωρίς τα πρόσθετα μικρόβια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.