Η τάση που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι η αύξηση της RAM στο εσωτερικό των high end μοντέλων. Πολλά smartphones φθάνουν να εξοπλίζονται με ως 8GB RAM, ενώ μόλις εχθές είδαμε ότι η Asus πειραματιζόταν και με ένα smartphone το οποίο θα κατέφθανε με 10GB RAM, αν και τελικά εγκατέλειψε τα σχέδια, καθώς δεν μπορούσε να χωρέσει τα modules.

Η RAM, ή διαφορετικά, Random Access Memory, χρησιμοποιείται για το τρέξιμο εφαρμογών και διαφόρων λειτουργιών. Για παράδειγμα ένα app κατεβαίνει στο εσωτερικό χώρο αλλά μόλις το εκτελέσετε μετακινείται στη RAM. Ακόμη και αν κλείσεις κάποιο συγκεκριμένο app, το Android συνεχίζει να το κρατάει στη RAM, για να το εκκινήσετε γρηγορότερα την επόμενη φορά.

Περισσότερη RAM, σημαίνει γρηγορότερο multi-tasking και από τη στιγμή που χρησιμοποιούμε τα smartphones για πολλές διέργασίες ταυτόχρονα, ένας μεγαλύτερος αριθμός διαθέσιμης RAM είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Αλλά πόση πραγματικά χρειαζόμαστε; Premium flagship smartphones, όπως το Galaxy S9 Plus έχουν μόλις 6GB RAM, ωστόσο άλλοι κατασκευαστές προχωρούν ακόμη παραπέρα και έχουν παρουσιάσει smartphones με 8GB RAM.

Αυτά είναι τα καλύτερα smartphones σύμφωνα με το Android Pit που καταφθάνουν με 8GB RAM.

  • OnePlus 6
  • Razer Phone
  • Xiaomi Mi MIX 2S

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.