Σε πρόσφατη έκθεση του, ο αναλυτής Ming Kuo Chi πρότεινε ότι η Apple θα εξοπλίσει τα iPhone 13 με chip που θα επιτρέπει τη δορυφορική επικοινωνία. Μια νέα αναφορά από το Bloomberg λέει ότι αυτή η δυνατότητα δορυφορικής επικοινωνίας μπορεί να έχει περιορισμένη λειτουργία και να μην είναι διαθέσιμη φέτος.

Αρχικά πίστευαν ότι η δορυφορική σύνδεση θα επέτρεπε στους παρόχους να προσφέρουν υπηρεσίες διαδικτύου εκτός των περιοχών κάλυψης, αλλά η πηγή ισχυρίζεται ότι αυτό θα είναι αποκλειστικά για επείγουσα χρήση.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτή η δυνατότητα επικοινωνίας θα επιτρέψει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου σε περίπτωση που βρεθούν χωρίς κάλυψη από δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό θα μπορούσε ενδεχομένως να σώσει ζωές, αλλά η αναφορά λέει ότι η Apple «στοχεύει να την προσφέρει σε μελλοντικά iPhone, σύμφωνα με ένα άτομο το οποίο έχει γνώση της κατάστασης». Επομένως, η δορυφορική επικοινωνία δεν θα είναι διαθέσιμη στα iPhone 13.

Το Bloomberg αναφέρει ότι μια από τις δυνατότητες είναι το “Μήνυμα Έκτακτης Ανάγκης μέσω Δορυφόρου” και θα ενσωματωθεί στην εφαρμογή iMessage ως τρίτο πρωτόκολλο (εκτός από SMS και iMessage) και θα εμφανίζει γκρι πλαίσια μηνυμάτων αντί για πράσινα ή μπλε.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό θα είναι ένα εργαλείο για την αναφορά σημαντικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως αεροπορικά ατυχήματα και βύθιση πλοίων, μέσω δορυφορικών δικτύων.

Παρόλο που τα iPhone 13 μπορεί να έχουν μια τέτοια δυνατότητα, αναφέρεται ότι ένας δορυφορικός σύνδεσμος έκτακτης ανάγκης είναι απίθανο να είναι διαθέσιμος το επόμενο έτος, άρα τα smartphones θα είναι απλά προετοιμασμένα για να τον χρησιμοποιήσουν.

Η άγνωστη πηγή σημειώνει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι δημόσια και ότι μπορούν επίσης να αλλάξουν ή ακόμη και να αφαιρεθούν εντελώς. Καλό θα ήταν να βλέπουμε τέτοιες αναφορές με σχετικό σκεπτικισμό, διότι φαίνονται αρκετά αόριστες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλησπέρα και από μένα αλλά εδώ έχει γίνει χαμός στο ότι είναι να χρησιμοποιήσουν το “Μήνυμα Έκτακτης Ανάγκης μέσω Δορυφόρου” από το 13 που θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο με την εταιρεία να το αναλαμβάνει Globalstar.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.