Το πρώτο 7 nanometer SoC είναι επισήμως εδώ και το είχαμε δει αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο εδώ στο techmaniacs.gr. Ο λόγος, για το Apple A12 Bionic Soc, το οποίο συντρίβει τον ανταγωνισμό του Android με Snapdragon 845 SoC, τόσο σε real-world tests όσο και σε synthetic benchmarks.

Το νέο εξαπύρηνο chip που συναντάμε στο εσωτερικό των iPhone XS και XS Max διαθέτει δυο performance cores που έχουν σχεδιαστεί να είναι κατά 15% πιο γρήγοροι από τους προκατόχους και τέσσερις high-efficiency cores που χρησιμοποιούν 50% λιγότερη ενέργεια. Φυσικά, δεν απουσιάζει και η GPU, που η Apple λέει ότι είναι κατά 50% γρηγορότερη.

Tο Geekbench 4 είναι ένα benchmark το οποίο μετρά συνολικά τις επιδόσεις και κανένα άλλο smartphone δεν έρχεται κοντά στις επιδόσεις των νέων handsets της Apple. Το iPhone XS έφθασε τα 11.420, το XS Max τα 11.515.

Υπάρχει σημαντική απόσταση μεταξύ των νέων iPhones και των Android flagships. Το πιο γρήγορο Android smartphone, το OnePlus 6 έφθασε τα 9.088 στο Geekbench 4 με τα 8GB RAM, ενώ το Galaxy Note 9 τα 8.876.

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω δοκιμής χρησιμοποίησαν το Adobe Primier Clips για να κάνουν trasncode ένα βίντεο 2 λεπτών ανάλυσης 4K στα 1080p. Το iPhone X πέρυσι, ήταν έτη φωτός μπροστά με χρόνο μόλις 42 δευτερολέπτων, ενώ αυτή τη φορά, τα iPhone XS και XS Max κατάφεραν να μειώσουν τον χρόνο στα 39 δευτερόλεπτα.

Ένας καλός τρόπος να μετρήσουν τις επιδόσεις σε πραγματικές συνθήκες είναι να δουν πόσο χρειάζεται το smartphone να φορτώσει συγκεκριμένες απαιτητικές εφαρμογές. Επειδή τα smartphones έχουν τον ίδιο επεξεργαστή, χρησιμοποίησαν το iPhone XS Max και το έβαλαν απέναντι στο iPhone X και Galaxy Note 9.

Εδώ όμως τα iPhones μένουν πίσω. Το 3D Mark μετρά τις επιδόσεις γραφικών αξιολογώντας τα πάντα, από το rendering μέχρι το volumetric lighting. Το OnePlus 6 τα πήγε αρκετά καλά, συνοδευόμενο από το Note 9 και S9. Τα iPhone XS Max και iPhone X έμεινα πίσω όμως.

Βάσει όλων των παραπάνω δοκιμών, το A12 Bionic στο εσωτερικό των iPhone XS και XS Max τα καθιστά ως τα πιο γρήγορα τηλέφωνα που μπορείς να αγοράσεις. Τα Android smartphones με τον Snapdragon 845 είναι γρήγορα, αλλά βρίσκονται ένα βήμα πιο πίσω από τις συσκευές της Apple.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντάξει, καλά. Περιμένετε σε λίγο καιρό που η qualcom θα ανακοινώσει τον νέο snapdragon, και τα ξαναλέμε. ‘Ακλαυτα θα πάνε όλα τα iPhone. ‘Ηδη είναι πανάκριβα και υπερτιμημένα μέχρι αηδίας. Με πολύ λιγότερα χρήματα αγοράζεις ήδη καλύτερο android και με άπειρες περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης. Τα iPhones είναι για ηλικίες 65 plus που δεν θέλουν να τα ψάχνουν και πολύ τα πράγματα, ενώ έχουν και χρήματα να δίνουν στην Apple (από το εφάπαξ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.