Η Google είχε ανακοινώσει ότι το Google Drive και το Gooogle Photos θα διαχωριστούν οριστικά από τον ερχόμενο Ιούλιο, επειδή σύμφωνα με την εταιρεία, η σύνδεση μεταξύ των δυο προκαλεί σύγχυση στους χρήστες. Επομένως κάνει μερικές αλλαγές για την απλοποίηση της εμπειρίας. Και να τι σημαίνει αυτό για εσένα.

 Αυτή τη στιγμή τα Google Drive και Google Photos είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Μέσω του Google Drive μπορείς να επιλέξεις έναν φάκελο Google Photos για το browsing σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. To Google Backup and Sync tool για Windows και Mac μπορεί να συγχρονίσει αυτές τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας, όπως μπορεί να συγχρονίσει και άλλους φακέλους του Google Drive. Και εντός του Google Photos, θα δεις φωτογραφίες που υπάρχουν αποθηκευμένες σε άλλους φακέλους του Google Drive. Αυτά τα interfaces είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αν διαγράψεις μια φωτογραφία από το Google Drive, θα εξαφανιστεί από το Google Photos. Αν διαγράψεις μια φωτογραφία από το Google Photos θα αφαιρεθεί επίσης από το Google Drive,.

Αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2019, η σύνδεση αυτή θα αφαιρεθεί. Νέες φωτογραφίες και video που προστίθενται στο Google Photos δεν θα εμφανίζονται στο Google Photos φάκελο του Google Drive. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, οποιεσδήποτε υπάρχουσες φωτογραφίες και video έχετε στον Google Photos φάκελο θα συνεχίσουν να παραμένουν στο Google Drive αλλά δεν θα προστίθενται νέες αυτόματα. Επιπλέον, νέες φωτογραφίες και videos που είναι αποθηκευμένες στο Google Drive δεν θα εμφανιστούν αυτόματα στο Google Photos. Αν διαγράψετε μια φωτογραφία ή video από το Google Drive ή το Google Photos, δεν θα αφαιρεθούν αυτόματα από τις άλλες υπηρεσίες. Η Google αναφέρει ότι η αλλαγή αυτή έχει σχεδιαστεί να εμποδίζει τυχαίες διαγραφές μεταξύ των προϊόντων της.

Τι συμβαίνει με τις φωτογραφίες και τα βίντεο;

Δεν αλλάζει τίποτα για τις ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες και βίντεο. Αν έχεις φωτογραφίες στο Google Drive, αυτές οι φωτογραφίες θα συνεχίζουν να εμφανίζονται στο Google Photos στο μέλλον. Αν έχετε φωτογραφίες στο Google Photos θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στον Google Drive φάκελο στο μέλλον. Ωστόσο, οποιεσδήποτε νέες φωτογραφίες στο Google Photos δεν θα εμφανιστούν στο Google Drive, και οποιοσδήποτε φωτογραφίες που ανεβάσετε στο Google Drive δεν θα εμφανιστούν στο Google Photos.

Η Google προσθέτει επίσης ένα Upload from Drive feature στο Google Photos. Όταν μεταβαίνεις στο Google Photos website, μπορείς να επιλέξεις Upload from Drive για να ανεβάσεις φωτογραφίες και βίντεο από το Google Drive λογαριασμό σου στο Google Photos. Και μετά το ανέβασμά τους, αυτές οι φωτογραφίες και τα βίντεο δεν θα είναι συνδεδεμένα, με άλλα λόγια αν ανεβάσεις μια φωτογραφία από το Drive στο Google Photos και έπειτα τη διαγράψεις από μια υπηρεσία, δεν θα αφαιρεθεί από την άλλη.

Μπορώ να συνεχίσω να συγχρονίζω το Google Photos στο PC μου ή το Mac;

Αυτή τη στιγμή, αυτό το integration σημαίνει ότι μπορείτε να συγχρονίσετε αυτόματα οποιεσδήποτε φωτογραφίες και βίντεο προστίθενται στο Google Photos στο PC ή το Mac. Όλα συμβαίνουν μέσω της εφαρμογής Google Backup and Sync.  Θα αφαιρεθεί αυτό το feature; Φαίνεται ότι ίσως θα συμβεί. Η ίδια η δήλωση της Google αναφέρει ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Backup and Sync στα Windows ή το macOS για να ανεβάσετε και στις δυο υπηρεσίες. Με άλλα λόγια, η Google αναφέρει ότι θα μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες και βίντεο από το PC αυτόματα, αλλά δεν αναφέρει το κατέβασμα φωτογραφιών και βίντεο στο PC.Η εφαρμογή Google Photos σε Android και iPhone θα σου επιτρέπει να ανεβάζεις αυτόματα φωτογραφίες αλλά μόνο στο Google Photos.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.