Τα Windows Vista ήταν, ίσως, το πιο βαρύ λειτουργικό σύστημα της Microsoft και ένα από τα πιο βαριά στοιχεία του ήταν τα Gadgets, μόνο η sidebar κατανάλωνε ~500MB μνήμη RAM και κάθε widget αύξανε την κατανάλωση.

Στα Windows Vista μπορούσες να βάλεις τα widget μόνο στη sidebar, αλλά στα Windows 7 η Microsoft απελευθέρωσε τα widget και επέτρεπε την τοποθέτηση τους σε οποιοδήποτε σημείο της Επιφάνειας εργασίας. Το χαρακτηριστικό των widget έρχεται σύντομα στα Windows 11.

Η Microsoft έχει βελτιώσει πολύ τα widget στα Windows 11 και ετοιμάζεται να λανσάρει τις νέες τους δυνατότητες στο κοινό. Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν pin στην Επιφάνεια εργασίας widget που έχει αναπτύξει η εταιρεία ή ανεξάρτητοι προγραμματιστές και να τα διαχειρίζονται από το panel των widget.

Περιμένουμε να δούμε κάποια βασικά και κατά κάποιο τρόπο κλασικά widget, όπως αυτό της παρακολούθησης επιδόσεων ή του καιρού, και άλλα με πιο ενδιαφέρουσες δυνατότητες, όπως mini games, slideshow φωτογραφιών, και τα λοιπά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.