Κάτι που θα πρέπει να σκεφθείς την επόμενη φορά που θα τσεκάρεις το email σου. Οι πιθανότητες, είναι τουλάχιστον ότι μερικά από τα emails παρακολουθούνται. Από το πόσες φορές ανοίγεις ένα μήνυμα, πότε το ανοίγεις αλλά και σε ποια πόλη βρίσκεσαι εντός, η απλή ενέργεια της ανάγνωσης ένα email μπορεί να στείλει έναν εκπληκτικό αριθμό δεδομένων στον αποστολέα, ακόμη και αν δεν απαντήσεις ποτέ.

emails

Ακριβώς αυτό το πρόβλημα, ήρθε στην καρδιά της επικαιρότητας ξανά, χάρη σε μια email startup η οποία αποκαλείται Superhuman. Το email software της που αυτήν την περίοδο θέλει πρόσκληση για να εγγραφείς, ζητά 30 δολάρια το μήνα για να το χρησιμοποιήσεις και έχει προωθηθεί σε τέτοιον βαθμό, που αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι περιμένουν στην αποκαλούμενη waiting list.

Ο Mike Davidson, VP της πλατφόρμας Invision, τόνισε σε δημοσίευσή του ότι το εν λόγω email app επέτρεπε αρχικά στους χρήστες να παρακολουθούν πότε κάποιος ανοίγει το email που στέλνουν, και το feature είναι ενεργοποιημένο εκ προεπιλογής. Το feature, που η Superhuman βαπτίζει read receipts, επιτρέπει στους αποστολείς να βλέπουν ακριβώς πότε τα μηνύματά τους έχουν ανοιχθεί, τι είδους συσκευές χρησιμοποιούν οι παραλήπτες και που βρίσκονται.

Ο Davidson που προηγουμένως ήταν VP του design στο Twitter, έγραψε πριν από μερικές ημέρες ένα μακροσκελές άρθρο, στην ουσία μια μακροσκελή κριτική. Σε απάντηση στη κριτική του Davidson, ο CEO της Superhuman, Rahul Vohra ανέφερε ότι η εταιρεία θα ενημερώσει το λογισμικό, ώστε οι αναφορές παράδοσης να μην είναι ενεργοποιημένες εκ προεπιλογής, ενώ θα αφαιρεθούν και οι πληροφορίες τοποθεσίας.

Το γεγονός όμως είναι, ότι η Superhuman δεν είναι η μόνη εταιρεία που παρακολουθεί τα email σου.

Τι είναι το Pixel tracking!

Τα περισσότερα email trackings προγράμματα χρησιμοποιούν κάτι που αποκαλείται pixel tracking. Να πως μια εταιρεία email marketing, η SendGrid περιγράφει την δική της έκδοση του feature. To Open tracking προσθέτει μια μη ορατή, ενός pixel φωτογραφία στο τέλος του email η οποία παρακολουθεί πότε το email θα ανοίξει. Αν ο λήπτης του μηνύματος έχει ενεργοποιημένες τις φωτογραφίες στον email client του και ένα request στους servers της SendGrid εκτελεστεί, τότε αυτό θεωρείται σαν άνοιγμα του email.

Πως το αντιμετωπίζεις!

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους να εμποδίσεις το email tracking software από το να λειτουργεί είναι να μπλοκάρεις την εμφάνιση εικόνων εκ προεπιλογής. Πρόκειται για μια ρύθμιση που μπορεί να ενεργοποιηθεί σε οποιαδήποτε υπηρεσία, αν και σημαίνει ότι η φόρτωση των εικόνων στο email σου θα απαιτεί ένα πρόσθετο click.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.