Τα TWS ακουστικά έχουν γίνει η αιτία της αύξησης των μολύνσεων των αυτιών σε όλο τον κόσμο, αλλά μια startup που υποστηρίζεται από τη Samsung βρήκε μια λύση που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τους, ή στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης μιας μόλυνσης. Κατά τη διάρκεια της CES 2022 η Linkface, μια εταιρεία που συμμετέχει στο πρόγραμμα ενίσχυσης της πορείας startup Samsung C-Lab, παρουσίασε τα DearBuds που βοηθούν στην
αφύγρανση και να απολυμάνει των αυτιών.

Μπορεί κάποιος εύκολα να μπερδέψει αυτές τις συσκευές με τα παραδοσιακά TWS ακουστικά, αλλά είναι αυτό που η Linkface αποκαλεί μια «συσκευή φροντίδας αυτιών» που μπαίνει στα αυτιά σας αφού ολοκληρώσετε την ακρόαση μουσικής. Όταν φοράτε ακουστικά για πολλή ώρα, τα αυτιά σας ασφυκτιούν καθώς η διαδρομή ροής αέρα μπλοκάρεται.

Αυτό αποτρέπει τον αερισμό και εκτοξεύει τα επίπεδα υγρασίας, κάτι που ενισχύει τελικά ένα περιβάλλον για μυκητιασική και βακτηριακή μόλυνση στα αυτιά σας. Με την πάροδο του χρόνου, οδηγεί σε φαγούρα στα κανάλια του αυτιού και ακόμη και σε πόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Επίσης, οδηγεί σε αύξηση του κεριού των αυτιών.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, τα DearBuds της Linkface παρακολουθούν τη θερμοκρασία και την υγρασία μέσα στα αυτιά και με βάση αυτά που ανακαλύπτουν, θα συντονίσουν αυτόματα τα επίπεδα υγρασίας των αυτιών στα βέλτιστα επίπεδα, ώστε να παραμένουν φρέσκα και να μην γίνονται το τέλειο περιβάλλον για τα βακτήρια.

Τα DearBuds λειτουργούν απελευθερώνοντας και κυκλοφορώντας έως και 3 λίτρα αέρα ανά λεπτό στα αυτιά για να εκκενώσετε τυχόν υπερβολική υγρασία. Μια σειρά από φώτα LED ζεσταίνουν τον αέρα και ένα σετ ανεμιστήρων βοηθά να στεγνώσει αποτελεσματικά τυχόν ιδρώτας και υγρασία στα κανάλια του αυτιού.

Linkface DearBuds Samsung C-Lab

Επιπλέον, ένα φίλτρο μείωσης θορύβου διασφαλίζει ότι οι ανεμιστήρες δεν είναι πολύ δυνατοί. Η Linkface λέει ότι, “Τα DearBuds δεν θα είναι πιο δυνατό από μια κανονική συνομιλία που θα έχετε μια μέση ημέρα.”

Η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο από τρία λεπτά και μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να επιστρέψετε στα συνηθισμένα ακουστικά σας. Είναι μια έξυπνη προσέγγιση σε ένα πρόβλημα που θα μεγαλώσει διαρκώς καθώς περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται εξ αποστάσεως. Η Linkface ισχυρίζεται ότι στις δοκιμές των DearBuds διαπίστωσε ότι ήταν αποτελεσματικά για τα περισσότερα ακουστικά που κυκλοφορούν στην αγορά.

Linkface DearBuds Samsung C-Lab

Όσον αφορά την κυκλοφορία τους, θα είναι διαθέσιμα σε crowdfunding πλατφόρμες, όπως το Kickstarter και το Indiegogo, στα τέλη του 1ου τριμήνου ή στις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2022. Η αρχική τιμή για όσους στηρίξουν την προσπάθεια της εταιρείας έχει οριστεί στα 54$, ενώ η λιανική έκδοση θα κοστίζει 89$.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.