Τα custom app icons είναι το τελευταίο και πιο πρόσφατο trend του iPhone. Οι χρήστες μπορούν να δώσουν στα iPhone μια μοναδική αισθητική με μοναδικά εικονίδια και widgets. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα και δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι επιβραδύνουν το iPhone σου. Αν έχεις ρυθμίσει custom app icons στο iPhone με το iOS 14, ίσως να έχεις διαπιστώσει κάποια επιβράδυνση.

Το πρόβλημα εν δράσει:

Οποιαδήποτε φορά πιέσεις σε ένα custom εικονίδιο εφαρμογής, αυτή εκκινεί κάπως πιο αργά σε σχέση με το αν χρησιμοποιούσες το δικό της εικονίδιο. Για να δημιουργήσεις ένα custom εικονίδια, στην ουσία πρέπει να δημιουργήσεις μια ειδική συντόμευση που εκκινεί την εφαρμογή. Δημιουργείς τη συντόμευση, της δίνεις όνομα και εικονίδιο και στη συνέχεια την προσθέτεις στη home screen. Κάθε φορά που πιέζεις το εικονίδιο, το iPhone σου λανσάρει το Shortcuts app για ένα δευτερόλεπτο ή δυο και στη συνέχεια εκκινεί την εφαρμογή που θέλεις να χρησιμοποιήσεις.  (πίεσε πάνω στο gif αν δεν παίζει)

Με λίγα λόγια, όλα τα όμορφα custom εικονίδια εφαρμογών θα σε πάνε πρώτα στο Shortcuts app. Όλες οι εφαρμογές στη home screen θα χρειαστούν ένα πρόσθετο δευτερόλεπτο όταν πιέζεις τα custom εικονίδιο.

Η αλήθεια είναι ότι η Apple δεν είχε σαν στόχο να δημιουργήσουν οι χρήστες app icons με αυτόν τον τρόπο. Από την άλλη βέβαια, είναι κάτι που θα πρέπει να το διορθώσει, να δίνει δηλαδή τη δυνατότητα να ανοίγει το app απευθείας από το να εκκινεί πρώτα το Shortcuts app.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.