Η εταιρεία SplashData, ηγέτης στο χώρο ανάπτυξης εφαρμογών αποθήκευσης κωδικών, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου SplashID, δημοσίευσε μια λίστα με τους χειρότερους κωδικούς που συμπεριλαμβάνονταν σε μια αλυσίδα τουλάχιστον 5 εκατομυρρίων κωδικών που διεύρεσαν μέσα στην περασμένη χρονιά.

Η συγκεκριμένη δημοσίευση δείχνει πως, ακόμη, οι χρήστες του διαδικτύου βρίσκονται αρκετά πίσω στην σωστή επιλογή κωδικών για τις online υπηρεσίες και εφαρμογές. Αξίζει να σημειωθεί το έργο της εταιρείας SplashData η οποία δημοσιεύει εδώ και 8 κατά σειρά έτη την αντίστοιχη λίστα.

Στις πρώτες θέσεις της λίστας βλέπουμε δυστυχώς κωδικούς με μονάχα αριθμητικά σύμβολα, κυρίως ακολουθίες που είναι εύκολες ο χρήστης να μνημονεύσει όπως “123456789” ή “1111”. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα λυπηρό και μαρτυρά την κάκιστη ενημέρωση που έχουν οι χρήστες για την σημαντικότητα της επιλογής ενός ισχυρού κωδικού.

Τα περισσότερα από τα απλοϊκά passwords βρέθηκαν να χρησιμοποιούνται από χρήστες της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.