Ορισμένα χαρτονομίσματα σύντομα θα χάσουν την αξία τους, όπως άλλωστε είναι συνηθισμένο, καθώς η ΕΚΤ θέτει νέα σε κυκλοφορία. Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η ασφάλεια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενημερώνει συχνά τα χαρτονομίσματα που διαθέτει για να αποτρέψει τη παραχάραξή τους.

Νέος τρόπος εκκίνησης του Πορτοφολιού Google σε όλο το Android

Η λίστα των χαρτονομισμάτων που πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι τα εξής:

  • τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς του 2002,
  • τα τραπεζογραμμάτια που είναι επιχρυσωμένα ή κατεστραμμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως είχε ανακοινώσει η ΕΚΤ, η πρώτη σειρά του τραπεζογραμματίου των 500 ευρώ θα συνεχίσει να έχει νομική αξία, αλλά δεν κυκλοφορούν πλέον νέα. Θα μπορεί να ανταλλάσσεται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση αξίας, ωστόσο έχει αποσυρθεί επειδή πιστεύεται ότι διευκολύνει τις εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Προηγούμενο άρθροΝέος τρόπος εκκίνησης του Πορτοφολιού Google σε όλο το Android
Επόμενο άρθροΔωρεάν paid Android apps και τρελές εκπτώσεις σε κορυφαίες εφαρμογές (7/1/2025)
Baladis Koumpouras
Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει, ο οποίος απασχολείται με θέματα που ενδιαφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, με people-first content. Γνωρίζει τα πάντα από τεχνολογία και έχει μεγάλη εμπειρία στις συγκρίσεις των πακέτων καρτοκινητής, όσον αφορά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Μελετά ενδελεχώς ανακοινώσεις νέων τραπεζικών προιόντων και ενημερώνει τους αναγνώστες του για θέματα ηλεκτρονικής τραπεζικής. Αγαπά να κατευθύνει τους αναγνώστες του σε σωστά πακέτα που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στον ελεύθερό του χρόνο, μελετά πακέτα καρτοκινητής, ή όρους συμβολαίων ηλεκτρικού ρεύματος, ή προσπαθεί να βρει μια νέα ενδιαφέρουσα υπηρεσία να την παρουσιάσει στο κοινό του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντελώς ηλίθιοι, ποτέ το ευρώ δεν θα ανταγωνιστεί το δολάριο εφόσον δεν γίνει νόμισμα αποθεματικού χαρακτήρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.