Πόσο σοβαρά απασχολούν τη Google τα Android tablet; Τα έχει αφήσει στη μοίρα τους εδώ και χρόνια, αν και έκανε κάποιες κινήσεις, όπως του Android 12L, μία έκδοση του OS για tablet και foldable συσκευές. Όμως αυτό παίζει να αλλάξει, η εταιρεία κάνει αιχμές ότι νοιάζεται πραγματικά ξανά για την πλατφόρμα.

Εκτός από το να πείσει αρκετούς σημαντικούς κατασκευαστές OEM να ξεκινήσουν την κατασκευή hardware και το Android 12L, η εταιρεία αναζητά “Senior Engineering Manager, Android Tablet App Experience”. Η αγγελία αναφέρει τα εξής:

“Πιστεύουμε ότι το μέλλον της υπολογιστικής στρέφεται προς πιο ισχυρά και ικανά tablet. Εργαζόμαστε για να προσφέρουμε το επόμενο κεφάλαιο της υπολογιστικής και της εισόδου, λανσάροντας απρόσκοπτη υποστήριξη σε όλες τις πλατφόρμες μας και τις εμπειρίες που ξεκλειδώνουν νέους και καλύτερους τρόπους παραγωγικότητας και δημιουργικότητας.”

Αυτή είναι μια δήλωση που θα μπορούσε να είχε κάνει η εταιρεία το 2011 όταν η Apple κυκλοφόρησε το iPad, αλλά προφανώς, η Google μόλις τώρα λαμβάνει το μήνυμα για την ανάγκη ή μη ύπαρξης των tablet. Το πόσο αφοσιωμένη είναι στο μέλλον στις «εμπειρίες» που προσφέρουν τα tablet θα φανεί με τον καιρό. Πάντως, υπάρχουν ορισμένες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στην αγγελία.

Μία από τις αρμοδιότητες που αναφέρει η περιγραφή της θέσης εργασίας είναι “η ανάπτυξη χρονοδιαγραμμάτων και η εκτέλεση της στρατηγικής μας για τις εφαρμογές που βασίζονται στο μελάνι”. Προφανώς το “μελάνι” σημαίνει ότι η Google πιέζει για περισσότερη εστίαση στην εισαγωγή δεδομένων με stylus – έναν τομέα στον οποίο η Samsung έχει κάνει πολύ δρόμο, αλλά η Google, το Android, και οι συσκευές της έχουν μείνει πολύ πίσω.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα tablet είναι μακράν η χειρότερη εφεύρεση στο χώρο της τεχνολογίας. Μία άχρηστη συσκευή που το μόνο που εξυπηρετεί είναι ως παιχνιδομηχανή για παιδάκια. Θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο ως tablet ειδικού σκοπού. Να εξυπηρετούν συγκεκριμένες λειτουργίες και καταστάσεις. Δεν βολεύουν ούτε στην ανάγνωση.. ούτε στην εισαγωγή δεδομένων. Μία πένα σίγουρα θα φέρει τη διαφορά.. υπάρχουν ήδη συσκευές που λειτουργούν ως απλά σημειωματάρια με πολύ χαμηλό βάρος. Ήδη οι συσκευές αυτές είναι αρκετά ακριβές…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.