Από τα passcodes και τα μοτίβα ως τα δακτυλικά αποτυπώματα, οι κατασκευαστές έχουν διαθέσει ένα πλήθος τρόπων με τους οποίους μπορούμε να ξεκλειδώσουμε το smartphone μας. Τίποτα όμως δεν απαιτεί λιγότερη προσπάθεια από το να κοιτάξουμε απλά τη συσκευή. Έτσι, αυτομάτως το Face Unlock αναδεικνύεται ως ο πιο βολικός τρόπος να αποκτήσεις πρόσβαση στο smartphone σου.

Το forbes αποφάσισε να εξετάσει τα πιο δημοφιλή smartphones με το Face Unlock χρησιμοποιώντας μια 3D μάσκα. Η μάσκα – κεφάλι, χρειάστηκε τρεις ημέρες για να κατασκευαστεί και κοστίζει περισσότερο από 370 δολάρια. Τέσσερα τηλέφωνα επιλέχθηκαν, τέσσερα Android μοντέλα, ένα Galaxy S9, ένα Note 9, ένα LG G7 και ένα OnePlus 6, ενώ το iPhone X αντιπροσώπευε το στρατόπεδο της Apple.

Το πραγματικό πρόσωπο του χρήστη χρησιμοποιήθηκε για το σετάρισμα του feature σε κάθε συσκευή, και έπειτα η μάσκα χρησιμοποιήθηκε για γίνει η προσπάθεια ξεκλειδώματος της συσκευής. Όλα ξεκλειδώθηκαν άμεσα και με εξαιρετική ευκολία. Με τα G7, S9 και Note 9, χρειάστηκε να πειραματιστούν λίγο περισσότερο, υπό διαφορετικές γωνίες και φωτισμό. Φυσικά τα Galaxy S9 και Galaxy Note 9 προσφέρει iris scanning σαν ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το οποίο όμως δεν ήταν εύκολο να ξεγελαστεί.

Το iPhone X  από την μεριά του αρνήθηκε να δώσει πρόσβαση, δικαιολογώντας την πολύ τεχνολογία που έχει στην εγκοπή για το Face ID. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του Android θα πρέπει να αποφεύγουν το Face unlock; Φυσικά και όχι. Αν κάποιος θελήσει να προσπαθήσει τόσο για να αποκτήσει πρόσβαση στο smartphone σας, τότε έχετε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να σκεφθείτε, από την ασφάλεια του face recognition του smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.