Η Apple παρουσίασε το Dynamic Island ως κάτι εντελώς νέο, κάτι που δεν ισχύει, διότι είδαμε το συγκεκριμένο UI – αν και με λιγότερες δυνατότητες – σε Android smartphone του 2018.

Η ύπαρξη και μόνο τηλεφώνου που τρέχει το λειτουργικό της Google και έχει ειδικό πλαίσιο ειδοποιήσεων και πληροφοριών στο punch hole δείχνει ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο τα Android smartphones να αποκτήσουν – ή μήπως καλύτερα να ξανά αποκτήσουν; – το “Dynamic Island” που είχαν πριν από τα iPhone 14 Pro και 14 Pro Max.

Αν και οι κατασκευαστές προσπαθούν να κάνουν όσο πιο χρηστικές γίνεται της ROM που αναπτύσσουν, πολλές φορές αποτυγχάνουν να σκεφθούν ως χρήστες. Γι’ αυτό, υπάρχουν οι ανεξάρτητοι προγραμματιστές που είναι ταυτόχρονα χρήστες και σκέφτονται τι θα ήθελαν να δουν στη συσκευή τους.

Το punch hole έχει χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, για να δείχνει το επίπεδο της μπαταρίας, να λειτουργεί ως LED notification ring, και άλλα. Η Honor είχε κάνει κίνηση να προσθέσει επιπλέον λειτουργίες, αλλά το παράτησε.

Τώρα, οι δημιουργοί θεμάτων για το MIUI επιστρέφουν στο συγκεκριμένο UI, μιας που η Apple το επανέφερε με τα iPhone 14 Pro / 14 Pro Max και το Dynamic Island, και λανσάρουν ένα πλαίσιο αντίστοιχο με το Dynamic Island που προβάλει ειδοποιήσεις και τον media player.

https://twitter.com/vvaiibhav/status/1568942825068445697

Υποθέτουμε ότι σταδιακά θα αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες. Επιπλέον, πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι διαθέσιμο μόνο σε ένα MIUI θέμα που ονομάζεται “Grumpy UI” στα κινέζικά. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε τον προγραμματιστή που θα το βάλει στον launcher του και τις υλοποιήσεις των κατασκευαστών smartphones.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.