Η Google επιτρέπει σε κάθε χρήστη να προβεί στο συγχρονισμό των δεδομένων του smartphone μέσω του προγράμματος Google one, το ενοποιημένο σύστημα αποθηκευτικού χώρου για υπηρεσίες όπως το Google Drive, το Gmail και το Photos εντελώς δωρεάν. Θα υπάρχει επίσης και ένα iOS app για πρώτη φορά, ενώ και το Android One θα πάρει σύντομα έναν storage manager για τους κατόχους λογαριασμών Google.

Πρόκειται για την καλύτερη διαφήμιση για την Google, καθώς μέσω μιας τέτοιας κίνησης θέλει να τους μάθει τα οφέλη του προγράμματος Google One και να τους πείσει να γίνουν συνδρομητές. Οι συνδρομές ξεκινάν από τα 2 ευρώ τον μήνα για τα 100GB και φθάνουν μέχρι τα 10 ευρώ για τα 2TB. Οι συνδρομητές μπορούσαν να προβούν σε συμπληρωματικά backups για τα δεδομένα των Android smartphones από το Android Messages app. Πλέον και οι free users αποκτούν αυτό το feature.

Αυτή τη στιγμή τα Android backups είναι πολύ μικρά. Καταλαμβάνουν kilobytes για πράγματα όπως ρυθμίσεις της συσκευής, το ιστορικό κλήσεων, τα SMS και τα MMS και μια λίστα με τι εφαρμογές υπάρχουν στη συσκευή. Το import ενός backup στη συσκευή θα εισάγει τα απαραίτητα δεδομένα στα σωστά σημεία και θα επιτρέψει την εφαρμογή να κατεβάσεις τα apps. Τα backups θα πρέπει να ανανεώνονται τουλάχιστον μια φορά κάθε 57 ημέρες.

Ο νέος storage manager που είναι προσβάσιμος είτε από το app είτε από το one.google.com, θα εμφανιστεί σαν μεμονωμένο tab. Όλοι οι Google χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την ύπαρξη κατηγοριοποιημένων bundles βάσει του περιεχομένου, του μεγέθους και άλλων παραμέτρων. Η πίεση πάνω σε ένα bundle αναδύει μια λίστα όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τα αρχεία που θέλουν να διαγράψουν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι αυτά τα νέα features έχουν ως στόχο να παρακινήσουν τους δωρεάν χρήστες να αποκτήσουν το app και εξετάσουν την πληρωμή της συνδρομής. Κάθε λογαριασμός Google λαμβάνει 15GB δωρεάν για την αποθήκευση εγγράφων στο Drive, emails, attachments στο Gmail και media στο Photos. Το Google One app είναι διαθέσιμο εδώ

κάντε κλικ πάνω αν δεν παίζει

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.