Οι κάμερες των smartphone συσκευών έχουν εξελιχθεί σημαντικά όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά κάτι τις κρατά πίσω και δεν μπορούν να φθάσουν τα επίπεδα των dedicated καμερών ακόμη. Τα smartphones έχουν σημειώσει εξαιρετικές προόδους στη φωτογραφία και στην ποιότητα των video, παρά τους περιορισμούς. Έξυπνα software tricks, πιο πολύπλοκοι αλγόριθμοι κάμερας, συστήματα σταθεροποίησης video και πολλά άλλα, ωστόσο ένα πράγμα που δεν έχει αλλάξει είναι το μέγεθος του αισθητήρα.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να βελτιωθεί σημαντικά η κάμερα των smartphone συσκευών και αυτός είναι μέσω του μεγαλύτερου αισθητήρα. Το μέγεθος κάθε μεμονωμένου pixel στον αισθητήρα της κάμερας καθορίζει πόσο φως μπορεί να απορροφηθεί, καθορίζει την ποιότητα της εικόνας και τα συνολικά χαρακτηριστικά. Από την άλλη βέβαια, ένα μεγαλύτερο μέγεθος αισθητήρα, οδηγεί και σε smartphones με μεγαλύτερο πάχος.

Η λύση είναι ίσως τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Το νέο Samsung Galaxy Fold για παράδειγμα έχει πάχος 15.5 mm. Εϊναι κατά 50% πιο παχύ από το μέσο smartphone. Αλλά είναι αναγκαίο κακό για τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Επομένως, γιατί να μην εκμεταλλευθούν οι κατασκευαστές το μεγαλύτερο πάχος και να εξοπλίσουν το smartphone με μεγαλύτερο αισθητήρα; Και έτσι, θα μπορεί να δικαιολογηθεί στον κόσμο κάπως καλύτερα το διχίλιαρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.