Η Amazfit δοκιμάζει ένα νέο εργαλείο μέτρησης της αρτηριακής πίεσης για το έξυπνο ρολόι Balance. Αυτή η συναρπαστική λειτουργία, που εντοπίστηκε από χρήστες στην Κίνα, τη Μαλαισία και τη Βραζιλία, προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης της πίεσης του αίματος από το smartwatch στον καρπό σας.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, η λειτουργία φαίνεται να βρίσκεται σε περιορισμένη φάση δοκιμών, ένα βίντεο στο YouTube από τον χρήστη @petersoncpxb παρουσιάζει πώς λειτουργεί. Όπως και με άλλες μετρήσεις υγείας στο ρολόι, υπάρχει ειδική εφαρμογή για την αρτηριακή πίεση. Το άνοιγμα της εφαρμογής εμφανίζει την τελευταία μέτρηση με ημερομηνία και ώρα.

Η πραγματοποίηση μιας μέτρησης της πίεσης στο αίμα με τo Amazfit smartwatch περιλαμβάνει το σφίξιμο του λουριού του ρολογιού και την αποδοχή μιας αποποίησης ευθύνης σχετικά με το ότι το ρολόι δεν είναι πιστοποιημένη ιατρική συσκευή. Η διαδικασία διαρκεί 30 δευτερόλεπτα και απαιτεί να τοποθετήσετε το χέρι σας σε ένα τραπέζι, παραμένοντας ακίνητος.

Μόλις ολοκληρωθεί η μέτρηση, το ρολόι εμφανίζει τις ενδείξεις της συστολικής και διαστολικής αρτηριακής πίεσης, καθώς και τον τρέχοντα καρδιακό ρυθμό. Η εφαρμογή φαίνεται επίσης να αποθηκεύει ιστορικό δεδομένων.

Οι αναφορές υποδεικνύουν ότι το εργαλείο των Amazfit smartwatch για τη μέτρηση της πίεσης στο αίμα μπορεί να απαιτεί αρχική βαθμονόμηση με της χρήσης ενός παραδοσιακού ή ψηφιακού πιεσόμετρου, ενώ συνιστάται τακτική επαναβαθμονόμηση του αισθητήρα για διατήρηση της ακρίβειας.

Η Amazfit παρουσίασε το έξυπνο ρολόι Balance πέρυσι τον Σεπτέμβριο με εκτεταμένες λειτουργίες υγείας και φυσικής κατάστασης που υποστηρίζονται από AI μέσω των Zepp Aura και Zepp Coach.

Το έξυπνο ρολόι διαθέτει οθόνη AMOLED 1.5 ιντσών, αντοχή στο νερό έως 50 μέτρα και BioTracker για την παρακολούθηση του ύπνου. Προσφέρει ήχους διαλογισμού και χαλάρωσης και AI προπόνηση ύπνου ως συνδρομητική υπηρεσία επί πληρωμή. Επιπλέον, μπορεί να μετρήσει διάφορα σωματικά στοιχεία και έχει αυτονομία έως και 14 ημέρες.

Amazfit smartwatch blood pressure

Η ακριβής ημερομηνία για την ευρύτερη κυκλοφορία αυτής της λειτουργίας σε όλα τα έξυπνα ρολόγια Amazfit Balance παραμένει άγνωστη. Αυτή η είδηση είναι συναρπαστική, καθώς υποδηλώνει ότι η Amazfit διευρύνει τα όρια των δυνατοτήτων των smartwatch, προσφέροντας ενδεχομένως έναν βολικό τρόπο παρακολούθησης της πίεσης στο αίμα για τους χρήστες των smartwatch της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.