Έχουμε δει πολλά είδη smartphones. Υπάρχουν οι κλασικές κατηγορίες low-end / mid-range / high-end, ότι δεν κολλάει πουθενά γιατί είναι κάπου ανάμεσα το χαρακτηρίζουμε ως low-mid / mid-high και τα λοιπά. Μετά έχουμε τα flagships, τα flagship killers (που μεταξύ μας δεν υπάρχουν πια), και τα premium smartphones γενικά.

Όλοι ξέρουμε ότι τα premium έχουν και premium τιμή, αλλά οι εταιρείες ξεκίνησαν και λανσάρουν οικονομικά smartphones με premium ποιότητα, τα λεγόμενα “affordable premium smartphones”, που ήρθαν για να μείνουν. Όχι, δεν το λέω εγώ αυτό, η Counterpoint Research το λέει.

Η εταιρεία ανέλυσε τις πωλήσεις της Samsung. Το Q1 2019 οι 5 top-selling συσκευές ήταν τα: Samsung Galaxy Note 9, Galaxy S10, Galaxy S10 Plus, Galaxy Wide 3, και Galaxy S9. Το πράγμα άλλαξε πολύ το Q1 2020 και στην πεντάδα έχουμε μόνο τα Samsung Galaxy Note 10 5G και Galaxy Note 10 Plus 5G. Τα υπόλοιπα smartphones είναι ποιο οικονομικά, το Samsung Galaxy A90 5G είναι στη κορυφή, και τα άλλα δύο είναι το Galaxy A30 και το Galaxy A50.

Η άνοδος των low-end έχει ξεκινήσει από το 2018 που είχαν 35%, το 2019 πήγαν στο 41% και το 2020 έπιασαν 49%. Οι καταναλωτές ορίζουν τι θα κάνουν οι εταιρείες και όχι το αντίθετο. Οι εταιρείες που βγάζουν affordable premium smartphones αυξάνονται συνέχεια, και το τελευταίο μοντέλο που είδαμε είναι το iPhone SE 2020. Να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο και πόσο θα κοστίζει.

affordable premium smartphones are here to stay

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.