Το Androidauthority σε άρθρο που δημοσιεύει σήμερα αναφέρεται σε τρία βασικά backups που ο συντάκτης προνόησε και είχε ενεργοποιήσει πριν πολλά χρόνια στη συσκευή των γονιών του και τα οποία πραγματικά τον έσωσαν, όταν το Galaxy S7 Edge της μητέρας του μια μέρα πέθανε ξαφνικά.

Μπορείς να διαβάσεις το άρθρο στον σύνδεσμο της πηγής, ωστόσο το βασικό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι 3 ή 4 πολύ βασικότατα backups που πρέπει να έχεις ενεργοποιημένα στη συσκευή σου.

Google Services στο Huawei Mate 50 Pro

  • Για το viber: Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας του ιστορικού των συνομιλιών ώστε να μην χαθεί ποτέ και τίποτα. Ανοίγουμε το viber, στις τρεις τελείες τέρμα δεξιά κάτω επιλέγουμε το Περισσότερα και πάμε στις Ρυθμίσεις. Πιέζουμε στο Λογαριασμός και τέλος στο Αντίγραφο Ασφαλείας Viber. Από εκεί θα μπορέσεις να συνδέσεις το Google Drive για να μπορέσει να γίνει το backup των συνομιλιών σου.
  • Για το Google Photos: Πιέζουμε στην πάνω δεξιά γωνία τη φωτογραφία του προφίλ μας και στη συνέχεια επιλέγουμε το Ρυθμίσεις για Φωτογραφίες. Πιέζουμε στο Δημιουργία Αντιγράφων Ασφαλείας και Συγχρονισμός και ενεργοποιούμε το toggle. Μάλιστα σου δίνεται και η επιλογή να ρυθμίσεις αν το backup θα χρησιμοποιεί δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και την ποιότητα, δηλαδή Αρχική Ποιότητα ή Εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου.
  • Για ολόκληρο το smartphone: Πηγαίνεις στις ρυθμίσεις της συσκευής σου, Σύστημα, Δημιουργία Αντιγράφων Ασφαλείας  και ενεργοποιείς το Αντίγραφο Ασφαλείας Google One. Εδώ τα βήματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα το smartphone. Επίσης στο Δεδομένα Λογαριασμού Google βεβαιώσου ότι κάθε toggle είναι ενεργοποιημένο, καθώς διασφαλίζει ότι επαφές, εργασίες στο ημερολόγιο, έγγραφα, emails σημειώσεις όπως και άλλες σημαντικές πληροφορίες είναι συγχρονισμένες στο cloud.

Φυσικά, στη θέση του viber μπορείς να βάλεις κάποιο άλλο app αλλά πιστεύουμε κατάλαβες το γενικό νόημα. Είναι τα βασικά που μπορείς να κάνεις για να μην χάσεις ούτε εσύ ο ίδιος ούτε κάποιο συγγενικό πρόσωπο που δεν γνωρίζει, κάτι τόσο πολύτιμο, όσο τα δεδομένα των συσκευών μας.

Revanced.io: Επιτέλους ένας εύκολος τρόπος να κατεβάσεις το APK για Youtube χωρίς διαφημίσεις

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.