Η Huawei παρουσίασε επίσημα την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος HarmonyOS 2 στις 2 Ιουνίου. Κατά την παρουσίαση, η εταιρεία ανακοίνωσε το πλάνο αναβάθμισης για το νέο OS.

Σύμφωνα με το πλάνο, όχι μόνο υποστηρίζει τα πιο πρόσφατα μοντέλα, όπως η σειρά Huawei Mate 40, αλλά καλύπτει επίσης μεγάλο αριθμό μοντέλων mid-to-high-end και μοντέλα entry-level. Ακόμη και το Mate 9 που κυκλοφόρησε πριν από πέντε χρόνια αναβαθμίζεται. Γι’ αυτό, δεν ήταν έκπληξη που λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του λειτουργικού η εταιρεία αποκάλυψε ότι έχει εγκατασταθεί σε περισσότερες από 10 εκατομμύρια συσκευές.

Η Huawei έχει πλέον ενημερώσει αυτές τις πληροφορίες και αποκάλυψε ότι το HarmonyOS 2 έχει εγκατασταθεί σε περισσότερες από 25 εκατομμύρια συσκευές, παγκοσμίως. Αναμένουμε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί εκθετικά καθώς η εταιρεία προωθεί την ενημέρωση σε περισσότερα μοντέλα. Η κατασκευάστρια σχεδιάζει να αναβαθμίσει έως και 100 μοντέλα, έως τώρα το νέο λειτουργικό έχει διανεμηθεί σε 69 μοντέλα.

Σύμφωνα με το επίσημο πλάνο της Huawei, οι σειρές Mate Xs, Mate 20, Nova 6/7/8 και Huawei MatePad θα ενημερωθούν το τρίτο τρίμηνο του 2021. Στο τέταρτο τρίμηνο, η αναβάθμιση θα επεκταθεί στην Huawei Smart Screen V σειρά του 2021, στις Smart Screen S, Smart Screen X65, στα Mate 20 X, P30, Mate X, Huawei Enjoy 20 Huawei Maimang 9, Huawei Tab M6, Enjoy Tablet 2, και ούτω καθεξής.

Επιπλέον, το πρόγραμμα αναβάθμισης της Huawei δείχνει ότι έως το πρώτο εξάμηνο του 2022, τα Huawei Mate 10, P20, nova5, Mate 9, P10, Huawei Smart Screen V, Huawei Tab M5, Enjoy Tablet, και άλλα, θα λάβουν το HarmonyOS 2.

Ακολουθώντας αυτό το πρόγραμμα, η κινεζική εταιρεία προβλέπει ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα εγκατασταθεί σε έως και 100 συσκευές που κυμαίνονται από smartphone, tablet, έξυπνες οθόνες, έως και άλλα έξυπνα τερματικά, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Huawei, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, είχε αναφέρει ότι η βάση χρηστών του HarmonyOS θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. Ακόμη και αν δεν επιτευχθεί φέτος αυτός ο στόχος, τότε θα επιτευχθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Εκτός από τις συσκευές της Huawei, το HarmonyOS είναι διαθέσιμο για χρήση από άλλους OEM. Ήδη η Mideo λανσάρει μερικά έξυπνα gadget που τρέχουν HarmonyOS 2.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.