Η Huawei παρουσίασε το δικό της λειτουργικό σύστημα με το όνομα HarmonyOS. Τον Ιούνιο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υποσχέθηκε ότι 100 μοντέλα θα αναβαθμιστούν στην σταθερή έκδοση και σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αυτό το ορόσημο είναι προ των πυλών. Η εταιρεία γιόρτασε τη μετάβαση 90 εκατομμυρίων συσκευών στο λειτουργικό σύστημα HarmonyOS και διάφορες αναφορές ισχυρίζονται ότι «σχεδόν» 100 μοντέλα είναι συμβατά και λαμβάνουν ή θα λάβουν την ενημέρωση.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο Harmony OS από τον Απρίλιο, αλλά η πρώτη μεγάλη παρτίδα αναβαθμίστηκε στις 2 Ιουνίου. Το όριο των 90 εκατομμυρίων συσκευών συμπληρώθηκε σε πολύ λίγο χρόνο και σε αυτό το σύνολο περιλαμβάνονται κυρίως οι συσκευές των Huawei και Honor στην Κίνα. Το λειτουργικό σύστημα είναι διαθέσιμο και παγκοσμίως, αλλά μόνο σε μικρό αριθμό συσκευών.

Τα σχέδια της εταιρείας είναι πολύ μεγαλύτερα καθώς σχεδιάζει να αναβαθμίσει πολλά μοντέλα της, ακόμη και μερικά αρκετά παλιά, όπως το Mate 9 που έκανε ντεμπούτο το 2016. Η Huawei κάνει επίσης ό,τι μπορεί για να κρατήσει τους χρήστες κοντά της, προσφέροντας ακόμα και επέκταση του φυσικού χώρου αποθήκευσης έναντι ανάλογης αμοιβής. Φαίνεται ότι οποιαδήποτε στρατηγική και αν ακολουθεί η εταιρεία έχει αποτέλεσμα, καθώς λίγο μετά το ορόσημο των 90 εκατομμυρίων χρηστών, έγινε γνωστό ότι το HarmonyOS ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες.

Επιπλέον, ενδεχομένως τα 300 εκατομμύρια χρήστες που είχε θέσει ως στόχο η εταιρεία μέχρι το τέλος του έτους μάλλον φαίνονται λίγα. Γι’ αυτό πλέον στοχεύει στα 400 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το 2022.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.