Όλα τα smartphones και τα tablets τα οποία θα καταφθάσουν με Android 9 pie θα έχουν ενεργοποιημένο το rollback protection feature, κάτι που αρχικά γνωρίσαμε στο Android 8 Oreo πέρυσι.

Όπως δηλώνει και η ονομασία του, το feature θα αποτρέπει τους χρήστες να προβούν στο downgrading του λειτουργικού, με το να σταματούν τις συσκευές από το να εκκινούν, αν το νέο Verified Boot tool εντοπίσει ένα παλαιότερο firmware να έχει γίνει flash στη συσκευή. Αν και πολλές συσκευές που έκαναν το ντεμπούτο τους με το Oreo δεν διέθεταν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, η Google το υιοθέτησε στη σειρά Pixel 2 series, όπως και η OnePlus στο OnePlus 6. Ορισμένοι άλλοι κατασκευαστές, όπως η Samsung, χρησιμοποιούν λύσεις όπως το Knox για να αποτρέψουν την υποβάθμιση του λειτουργικού.

Ο σταδιακός τρόπος με τον οποίον η Google διέθεσε το rollback protection και το έκανε απαιτητό για τους OEMs, μοιάζει αρκετά τη διάθεση του project treble, ένα feature του Android 8 Oreo που απαιτούνταν μόνο για εκείνες τις συσκευές που έρχονταν με προεγκατεστημένο το λειτουργικό και όχι για εκείνες που αναβαθμίζονται σε Oreo από οποιαδήποτε έκδοση του Nougat. Στόχος, το οικοσύστημα του Android να γίνει πιο ασφαλές συνολικά και να μειωθεί ο κατακερματισμός.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.