Σύμφωνα με νέα αναφορά, η Samsung Electronics βρίσκεται σε συνομιλίες με την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla για την επόμενη γενιά self-driving chips που θα βασίζονται στη διαδικασία παραγωγής 7nm του τεχνολογικού κολοσσού.

Η αναφορά ισχυρίζεται ότι οι δύο εταιρείες – η Tesla και η Samsung, έχουν συζητήσει πολλές φορές τον σχεδιασμό chip και έχουν επίσης ανταλλάξει πρωτότυπα chip για το επερχόμενο self-driving σύστημα Hardware 4 της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων.

Εάν η Samsung πάρει το συμβόλαιο από την Tesla, τότε η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή χρησιμοποιώντας τη διαδικασία των 7nm. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί καθώς η Samsung παράγει ήδη Hardware 3 υπολογιστές για την τρέχουσα γενιά Tesla.

Η Samsung κατασκευάζει 5nm chip, αλλά θα χρησιμοποιεί τη διαδικασία 7nm για να κατασκευάσει chip για τον Hardware 4 για να εξασφαλίσει υψηλότερες αποδόσεις στην παραγωγή και σταθερές λειτουργίες στο chip κατά την εγκατάσταση.

Ενώ το χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή του Hardware 4 δεν είναι ακόμη γνωστό, αναμένεται ότι θα ξεκινήσει σε μερικούς μήνες, δεδομένου ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης AI Day τον περασμένο μήνα, ότι το νέο υλικό για την τεχνολογία αυτόματης οδήγησης του Cybertruck θα κυκλοφορήσει σε περίπου έναν χρόνο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.