Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε πριν λίγες μέρες μέσω zoom, με τον Richard Guo, που είναι Διευθυντής της realme για την Ανατολική Ευρώπη. Το κ. Guo έχει αρκετά μεγάλη εμπειρία στον χώρο, με πάνω από 10 χρόνια στις επάλξεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Στην realme είναι υπεύθυνος για την εταιρική ανάπτυξη και την στρατηγική της εταιρίας, σε περίπου 20 αγορές της ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των Βαλκανίων και της Ελλάδος.

Ο Jason Guo ήταν CEE στο mobile κομμάτι της ZTE, με προηγούμενες διευθυντικές θέσεις, προγραμματιστή και τεχνικού για συσκευές σε αγορές όπως η Ευρώπη και η Ινδονησία. Είναι απόφοιτος του Xian University της Κίνας.

Δημήτρης Αμπράζης

Η realme έχει κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά με τα realme 5 και φυσικά με τα realme X2 και X2 Pro.  Με δεδομένο πως μόλις μπήκατε στην Ελληνική αγορά, πως ήταν η αποδοχή του κόσμου;

Jason Guo

Τα πρώτα σημάδια είναι πολύ ενθαρρυντικά, όμως είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για νούμερα στην Ελληνική αγορά. Η realme δραστηριοποιείται στην αγορά της Ευρώπης από πέρσι, μπαίνοντας γρήγορα στις αγορές  της Ευρώπης. Συγκεκριμένα στην αγορά της Ισπανίας είναι ήδη στις Top 5 εταιρίες σε πωλήσεις, ενώ και σε χώρες όπως η Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία και Ιταλία, έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε πολύ καλό μερίδιο αγοράς μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Για αυτό τον λόγω έχουμε ήδη γραφεία και ομάδες σε αυτές της χώρες.

ΔA

Να ελπίζουμε και σε γραφεία σε ελληνικό έδαφος σύντομα;

JG

Αυτή τη στιγμή έχουμε σαν αντιπρόσωπο την Smart4all για την Ελλάδα, όμως ελπίζουμε πως σύντομα θα μπορέσουμε να έχουμε μια μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Έχω σκοπό να έρθω και εγώ προσωπικά πολύ σύντομα, για τις επερχόμενες ανακοινώσεις μας. Αν το έδαφος είναι πρόσφορο, φυσικά και μας ενδιαφέρει να αποκτήσουμε γραφεία στην Ελλάδα. Άλλωστε είναι πολύ όμορφη χώρα και θέλουμε να έχουμε πιο δυνατή παρουσία σε αυτή.

ΔΑ

Είναι πολλές οι εταιρίες που ξεκίνησαν με πολύ value for money συσκευές, όπως η OnePlus που προέρχεται και αυτή από την Oppo. Στην πορεία όμως είδαμε τις τιμές τους να ανεβαίνουν πολύ, φτάνοντας την πιο Prime κατηγορία. Εσείς έχετε στις βλέψεις σας την είσοδο σε πιο premium κατηγορία τιμής;

JG

Η εταιρία έχει σκοπό να φέρει την τεχνολογία διαθέσιμη για όλους, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητες. Για αυτό τον λόγο θέλουμε να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλά. Το slogan μας είναι dare to leap (τόλμα να κάνεις το άλμα) και αυτό είναι το άλμα που θέλει να κάνει η εταιρία. Άλλωστε είμαστε μια εταιρία που στοχεύει κυρίως στο νεανικό κοινό, οπότε η τιμολογιακή πολιτική επιβάλλεται να είναι σε χαμηλά επίπεδα.

ΔΑ

Η τεχνολογία κινείται προς το Internet of Things με τους περισσότερους κατασκευαστές να προσφέρουν πολλές λύσεις σε αυτόν τον κλάδο. Από την realme όμως δεν έχουμε δει κάποια κίνηση, τουλάχιστον για την αγορά της Ευρώπης. Να ελπίζουμε πως θα υπάρξει δραστηριότητα σε αυτό το κομμάτι;

JC

Το Internet of Things είναι όντως μια νέα και πολύ μεγάλη κατηγορία, στην οποία ήδη δουλεύουμε εντατικά. Σύντομα θα δείτε νέα πράγματα και σε αυτό το κομμάτι.

ΔΑ

Η μόδα στα smartphones πλέον επιβάλει κάμερες με πολλούς φακούς και με μεγάλο ζουμ. Εσείς θέλετε να κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση;

JC

Πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις που θα καλύψουν την ερώτησή σου. Γενικότερα θα δείτε πολλά πράγματα από την realme μέσα στο έτος και οι ανακοινώσεις θα είναι πολλές.

ΔΑ

Πρόσφατα είδαμε την TCL να ανακοινώνει 5G συσκευή στην μεσαία κατηγορία και σιγά σιγά ανακοινώσεις τέτοιου είδους πληθαίνουν. Η realme πως σκοπεύει να κινηθεί στο κομμάτι 5G;

JC

Έχουμε ήδη ανακοινώσει το realme X50 Pro που έρχεται με συνδεσιμότητα σε 5G δίκτυα και μάλιστα με πολύ ελκυστικές τιμές. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό για εμάς, οπότε πολύ σύντομα θα δείτε και ανακοινώσεις συσκευών μικρότερης κατηγορίας, που θα έχουν συνδεσιμότητα σε 5G δίκτυα. Όπως είπα λειτουργούμε με βάση το dare to leap, οπότε θα κάνουμε πολλά άλματα και πολύ σύντομα. Μέσα στο 2020 έχουμε πολλά να ανακοινώσουμε!

ΔΑ

Το 2020 φαίνεται πως θα είναι πολύ συναρπαστικό για την realme και για το καταναλωτικό κοινό λοιπόν. Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και ελπίζουμε σύντομα να σας δούμε και από κοντά στην χώρα μας. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, η Ελλάδα είναι ο καλύτερος προορισμός για δουλειά και φυσικά διακοπές.

JC

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω να έρθω στην Ελλάδα σύντομα και όχι μόνο για δουλειές. Ευχαριστώ επίσης και για τις πληροφορίες που μας δώσατε για την ελληνική αγορά. Η Ελλάδα είναι μια από τις προτεραιότητές μας από τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης. Έτσι, θέλουμε να φέρουμε value for money smartphones, με δυνατά χαρακτηριστικά και υψηλή ποιότητα, που θα εκτιμήσει το ελληνικό κοινό και ειδικότερα το νεανικό κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.