Πρίν λίγες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Country Manager της HUAWEI, Andy Miao, που μας ενημέρωσε για την πορεία της εταιρίας στην χώρα μας, ενώ μας αποκάλυψε και ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Αρχικά ο κ. Miao, μας έκανε μια ενημέρωση για την πορεία της εταιρίας στα premium smartwatches, καθώς η εκδήλωση ήταν για τα Watch GT 3 Pro. Η εταιρία θα ρίξει μεγάλο βάρος στα wearables, φέρνοντας το HUAWEI Warch Fit 2, για να αντικαταστήσει το πολύ πετυχημένο Watch Fit, στην κατηγορία fitness/lifestyle watch. To νεο Fit 2 θα είναι πιο premium σε σχέση με τον προκάτοχό του, με μεγαλύτερη οθόνη κα πιο εξελιγμένες λειτουργίες.

Η κατηγορία wearables παρουσίασε 30% αύξηση στο πρώτο τρίμηνο του 2022 για την χώρα μας, ενώ η ετήσια αύξηση ήταν στο 35%. Το κοινό φαίνεται να ζητάει πιο premium wearables, που ξεπερνούν σε ενδιαφέρον τα πιο φθηνά smartbands, που παλαιότερα κυριαρχούσαν στην αγορά.

Ο Country Manager της HUAWEI μας ενημέρωσε πως η εταιρία δίχνει πάλι ενδιαφέρον για τα smartphones, φέρνοντας στην ελληνική αγορά στα HUAWEI P50 Pro και P50 Pocket, ενώ έχει στα πλάνα της να φέρει και το HUAWEI Mate Xs 2, που μόλις ανακοινώθηκε. Η εταιρία έχει ήδη φέρει και συσκευές της μεσαίας κατηγορίας, όμως θελει να εστιάσει και στα flagships.

Συγκεκριμένα η εταιρία θα φέρει περισσότερες συσκευές στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, επιστρέφοντας στην αγορά των smartphones πιο δυναμικά, ενώ αναμένεται και το Nova 10 που μόλις ανακοινώθηκε.

«Είμαστε αναγνωρίσιμοι στην αγορά. Οι Έλληνες αγαπούν το brand και τα προϊόντα μας. Μπορούμε και δίνουμε αξία στα προϊόντα αυτά, γιατί σκεφτόμαστε κι εμείς σαν τελικοί χρήστες», αναφέρει ο κ. Miao. «Η καινοτομία είναι στο DNA μας. Επενδύουμε τεράστια ποσά στην έρευνα και την ανάπτυξη υλικού και λογισμικού, που απαρτίζει το οικοσύστημά μας».

Η εταιρία όμως έχει σκοπό να επεκταθεί και σε νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως για παράδειγμα αυτή των laser εκτυπωτών. Μέσα στη χρονιά θα δούμε τον πρώτο της εκτυπωτή, με smart χαρακτηριστικά, όπως την λειτουργία onehop, που θα στέλνει τα αρχεία προς εκτύπωση με ένα άγγιγμα του HUAWEI smartphone μας στον εκτυπωτή. Την ίδια στιγμή η εταιρία επενδύσει στο smart office, με προϊόντα όπως τα earbuds για τις κλήσεις μας, τα νέα της laptop και την εξαιρετική Mateview GT 34 οθόνη, που είναι ιδανική για χρήση γραφείου.

Εκεί που η εταιρία ρίχνει μεγάλο βάρος είναι τα laptop, όπου μετά το εκπληκτικό HUAWEI Matebook 14s, είδαμε και το Matebook E για περισσότερη φορητότητα. Τώρα έφτασε στην αγορά και το Matebook D16 που φέρνει πολύ δυνατές επιδόσεις, σε μεγάλη οθόνη, ενώ έχει στο κέντρο του την φορητότητα, παραμένοντας πολύ μικρό για ένα laptop 16 ιντσών.

Τέλος, σε ερώτησή μας σχετικά με τις πληρωμές, μας ενημέρωσε πως πλέον υπάρχουν όλες οι τράπεζες στο App Gallery, ενώ υποστηρίζουν και ανέπαφες πληρωμές με το κινητό μας, κάτι που ζητάει μεγάλο μέρος του κοινού.

Η κ. Andy Miao μας ενημέρωσε πως η εταιρία έχει ξεκινήσει ήδη την επιστροφή της, με την επέκταση σε νέες κατηγορίες, ενώ παράλληλα θα δώσει την αρμόζουσα προσοχή στις παραδοσιακές κατηγορίες, όπου έχει και τεράστια εμπειρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.