Ορισμένοι χρήστες του iPhone 15 αντιμετωπίζουν προβλήματα με την σύνδεση Bluetooth των συσκευών τους, σύμφωνα με καταγγελίες στο forum της Apple και του MacRumors.

Από ότι φαίνεται οι κάτοχοι των συσκευών που επηρεάζονται δεν μπορούν να κρατήσουν την συσκευή τους συνδεδεμένη με παλαιότερες συσκευές Bluetooth, όπως συστήματα αυτοκινήτου ή ακουστικά.

Οι περισσότεροι καταναλωτές αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν προσπαθούν να συνδέσουν στην συσκευή τους ακουστικά Bluetooth ή συστήματα αυτοκινήτων, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα με πιο σύγχρονα προϊόντα, όπως τα AirPods.

Τα προβλήματα με το Bluetooth ξεκίνησαν απόι τον Οκτώβριο του 2023, μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία των συσκευών. Αρκετά από τα προβλήματα παραμένουν ακόμα και μετά από τόσες ενημερώσεις, με τις πιο πρόσφατες αναφορές να δηλώνουν πως η συσκευή τους τρέχει iOS 17.3.1. H Apple έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και έχει δηλώσει πως θα το φτιάξει με αναβάθμιση λογισμικού, όμως από ότι φαίνεται δεν έχει καταφέρει να το επιλύσει μέχρι στιγμής.

Η αιτία του προβλήματος δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη, αλλά οι τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο σε ένα μοντέλο, καθώς οι αναφορές περιλαμβάνουν και iPhone 15, αλλά και iPhone 15 Pro. Όσοι κατάφεραν να πάρουν αντικατάσταση συσκευής, το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε και μάλλον είναι ο μόνος τρόπος μέχρι στιγμής. Επανεκκίνηση, επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και άλλες πατέντες, δεν δούλεψαν για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Cosmote TV: Εντελώς δωρεάν για 1 μήνα σε όλους τους συνδρομητές What’s Up

Αν έχετε και εσείς πρόβλημα με το iPhone 15 σας, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Μερικά από τα σχόλια στο MacRumors:

«Από το iOS 17 έχω συχνές αποσυνδέσεις στο αμάξι μου (χωρίς carplay. BMW 2014) Bluetooth για κλήσεις. Κάνω μια κλήση hands free στο αυτοκίνητό μου και μετά από λίγα δευτερόλεπτα αποσυνδέεται το Bluetooth και έχω μεταβεί χειροκίνητα στο ηχείο στο IPhone μου. Το αμαξι το έχω απο καινουριο και αλλαζω iPhone σχεδόν καθε χρόνο και συνήθως η έκδοση x.0 έχει καποια προβληματα με Bluetooth αλλα τωρα με 2 μεγαλες κυκλοφορίες για iOS 17 και δεν λύθηκε το θεμα. Ένα άλλο iPhone 12 δεν έχει το πρόβλημα στο αμάξι μου.»

«Μετακόμισα από το 15 plus στο 15 pro max (ανόητο αλλά άλλαξα παρόχους, οπότε το πήρα δωρεάν) και έχω τρομερές αποσυνδέσεις Bluetooth. Το Bluetooth αυτοκινήτου είναι μια χαρά. Αλλά και στα AirPods Max και στα Beats Studio Buds, η μουσική μου θα διακοπεί και θα επανασυνδεθεί και οι κλήσεις θα σταματήσουν μετά από 5 έως 10 λεπτά. Έγιναν όλες οι επαναφορές. Ελπίζουμε να μας σταλεί μια ενημέρωση λογισμικού σύντομα.»

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάτοχος iPhone 15 Pro max.Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με το Bluetooth. Όταν μιλάω στο τηλέφωνο Φεύγει ο ήχος από το ακουστικό Bluetooth της Samsung και πάει στο ηχείο του smartwatch και το κάνει αρκετά συχνά.
    Επίσης αντιμετωπίζω κι άλλα προβλήματα ήχου. Όποτε ακούω ράδιο από την εφαρμογή e radio είτε μουσική από το Spotify (έχω δοκιμάσει και άλλες παρόμοιες εφαρμογές και κάνει το ίδιο πρόβλημα)και κάποια άλλη εφαρμογή μου βγάλει ειδοποίηση η οποία θα βγάλει και ήχο ταυτόχρονα τότε σταματάει το ραδιόφωνο να παίζει ή η μουσική, και πρέπει να ξαναπατήσω το play. Αυτό δεν συμβαίνει σε Android συσκευές και είναι αρκετά ενοχλητικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.