Σημαντικές απώλειες για τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης και τα δημόσια ταμεία αλλά και κινδύνους που σχετίζονται με την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού προκαλεί η πειρατεία της συνδρομητικής τηλεόρασης η οποία σύμφωνα με το euro2day υπολογίζεται από 600-900 χιλ. συνδρομές.

Σημαντικό – Winbank: Αδυναμία ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες την ημέρα (5 και 6 Ιουνίου)

Η μεγάλη διείσδυση που γνωρίζει η νόμιμη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα (1.238.000 νοικοκυριά), επιτρέπει στους πειρατές να αναπτύξουν το δικό τους δίκτυο. Σύμφωνα με το euro2day.gr αυτή τη στιγμή βρίσκεται μια συντονισμένη προσπάθεια από τις διωκτικές αρχές και τους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό που τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Ειδικότερα, ο ανακριτής χτύπησε τη πόρτα οχτώ χρηστών οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν ενόρκως, ομολογώντας ότι αγόρασαν παράνομα αποκωδικοποιητές που τους επέτρεπαν τη δωρεάν πρόσβαση σε οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις είναι φυλάκιση τουλάχιστον ενός μηνός και χρηματική ποινή ως και 15.000 ευρώ, ενώ έχουμε δει στο παρελθόν αρκετά μεγαλύτερες ποινές.

COSMOTE CHRONOS: Μία καινοτόμος εφαρμογή στη διάθεση του Πολιτισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.