Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει γίνει πλέον mainstream και έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, προσφέροντας ασφάλεια και ταχύτατο ξεκλείδωμα της συσκευής μας.

Τώρα όμως που τα bezels των συσκευών μας ολοένα και μικραίνουν, οι κατασκευαστές πρέπει να βρουν τρόπους να ενσωματώσουν την τεχνολογία στις νέες συσκευές, χωρίς να πιάνει τόσο πολύ χώρο, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Εδώ έρχεται η νέα τεχνολογία οπτικού σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, για να δώσει την λύση. Η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει την σάρωση πίσω από γυαλί, ενώ θα μπορεί να διαβάσει τα δακτυλικά σας αποτυπώματα ακόμα και αν βρίσκεται πίσω από την οθόνη μας.

Η Synaptics παρουσίασε σήμερα τον πρώτο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων για smartphones και tablets, που μπορεί να διαβάσει πίσω από 1mm γυαλί. Αυτό θα επιτρέπει σχέδια συσκευών χωρίς πλήκτρα για να διαβάζουν τα δακτυλικά μας αποτυπώματα.

Ο FS9100 οπτικός σαρωτής θα δουλεύει ακόμα και πίσω από 2.5D γυαλί, οπότε οι κατασκευαστές μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα δημιουργικοί για το που θα τον τοποθετήσουν. Ο νέος αισθητήρας θα υποστηρίζει τεχνολογία PurePrint, ώστε να ξεχωρίζει τα πραγματικά αποτυπώματα από τα ψεύτικα αντίγραφά τους.

Η σημερινή ανακοίνωση κατά κάποιο τρόπο μας αποκαλύπτει τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων που περιμένουμε στο Galaxy S8. Με το καλημέρα στις φήμες του Galaxy S8 ακούμε πως θα πει οριστικό αντίο στο home button σαν φυσικό πλήκτρο, και πως θα αντικατασταθεί από αισθητήρα πίσω από την οθόνη.

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να δούμε την Samsung να προτιμάει αισθητήρα από άλλη εταιρία, όμως η βασική αρχή θα παραμείνει η ίδια. Η νέα τεχνολογία θα αλλάξει για πάντα την σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων και εμείς ανυπομονούμε να την δούμε στην πράξη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.