Ο αγώνας για την εξάλειψη του παραδοσιακού αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπομάτων στο κάτω μέρος των οθονών ή στο πίσω μέρος των συσκευών μόλις ξεκίνησε. Η Synaptics, ο δημιουργός των περισσότερων αισθητήρων αφής στην αγορά, μόλις ανακοίνωσε έναν νέο 6x6mm Natural ID FS4600 αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από παχιές επιφάνειες.

Ο νέος αισθητήρας μπορεί να λειτουργήσει συγκεκριμένα κάτω από μια γυάλινη ή κεραμική επιφάνεια που έχει πάχος 300um. Έτσι, μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από capacitive σημεία αφής χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για φυσικό κουμπί.

Σύμφωνα με την σελίδα του προϊόντος το Natural ID, μπορεί να “λειτουργήσει κάτω από γυάλινο κάλυμμα, καθιστώντας δυνατή την εξάλειψη του φυσικού Home Button. Το αποτέλεσμα; Κομψό, με οθόνες από άκρη σε άκρη και χωρίς κινδύνους εισχώρησης σκόνης και υγρασίας”.

Ο νέος αισθητήρας έχει επίσης την ικανότητα να ελέγχει δύο κουμπιά με το δακτυλικό αποτύπωμα” το οποίο αν και ακούγεται λίγο περίεργο, θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε ολοκληρωμένες λύσεις πλοήγησης χωρίς την ανάγκη για τεράστια bezels κάτω από την οθόνη.

fingerprintΕπιπλέον, η Synaptics εργάζεται στο να ενσωματώσει τον αισθητήρα κάτω από την ίδια την οθόνη του smartphone, έτσι στο μέλλον οι συσκευές να μην έχουν ενοχλητικά κουμπιά που χαλάνε την αναλογία σώματος-οθόνης της συσκευής.

Ένας κορεάτης ανταγωνιστής έχει ήδη δημιουργήσει μια τέτοια λύση, αλλά η Synaptics έχει το πλεονέκτημα ότι είναι μεγαλύτερο όνομα στην αγορά και ο αισθητήρας ήδη δοκιμάζεται από κατασκευάστριες εταιρείες smartphone. Μάλιστα, οι πρώτες συσκευές με αυτήν την τεχνολογία αναμένονται κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.